Policija pronašla 48 izgubljenih planinara iz Beograda

Kako kažu u policiji, dežurnoj službi za pomoć su se obratili planinari koji su prekjuče oko 12.15 sati krenuli sa Gučeva, preko Zajače do Tronoše, gde su planirali dolazak oko 17 sati. Nakon što su ušli u oblast manastirskih šuma izgubili su orijentaciju i nisu mogli da pronađu put do cilja.

– Odmah po prijavi, policisjki sližbenici su upućeni u potragu prema potezu Ikone-Devetaci, oblasti između Tronoše i Zajače. Zajedno sa policijom u potragu je krenuo i lovočuvar.

Među planinarima je bilo i nekoliko dece i žena. Hodali su dezorijentisano, a telefonom su se obratili našoj dežurnoj službi. Posle višesatne potrage pronašli smo ih oko 22 sata u oblasti Devetaka – kažu u policiji.

Odatle su evakuisani službenim vozilima policije i lovačkog udruženja „Gučevo“ iz Loznice, a pošto nije bilo povređenih, nisu zahtevali lekarsku pomoć.

– Došli smo do spomenika na Gučevu, odakle je grupa krenula prema Tronoši, a deo nas se vratio autobusom do Tronoše, gde je trebalo da ih sačekamo. U jednom trenutku su izgubili orijentaciju, pa su zatražili pomoć. Komunicirali smo telefonom, a policija je svoj posao odradila maksimalno. Niko od članova nije povređen, samo su bili umorni i žedni jer im je nestalo vode. Na sreću sve se završilo dobro, a mi smo oko tri ujutru već bili u Beogradu – kaže za „Blic“ Milisav Čepić, sekretar društva.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.