Prečica do zdrave kose

Kao što ne postoje dve identične snežnje pahulje, tako se stanje vaše kose nikad ne ponavlja. Minijaturne promene u vašoj svakodnevnoj rutini, plus promene vremena mogu u potpunosti da promene izgled vaše kose.

Na primet, od vlage se vaša kosa ukovrdža, a suvo vreme može da je učini vazdušastom. Ukoliko se znojite u toku dana, i koža glave će se blago oznojiti, što može da dovede do toga da vam kosa izgleda ravno i beživotno.

Ako je vazduh suv, i vaša kosa će biti. Ovaj problem se rešava tako što pre nego što odete na spavanje, napunite veliku činiju vodom, stavite je u prostoriju u kojoj spavate - tako će voda isparavati u vazduh i obezbediti vašoj kosi neophodnu vlagu.

Naviknite se da uvek koristite istu kombinaciju šampona i balzama, kao i isti način sušenja kose i količinu proizvoda koje stavljate na nju.

Ljudi normalno gube između 50 i 100 vlasi dnevno. Ukoliko promenite način ishrane, počnete da pijete lekove, ili ste pod stresom poslednjih meseci, može da se desi da vam opadne i mnogo više od toga, no, to neće dugo potrajati. Ukoliko ne postoji očigledan razlog da vam opada tolika količina kose, posetite doktora, kako biste isključili probleme sa tiroidnom žlezdom.

Bez obzira na uzrok opadanja kose, počnite da masirate skalp pri svakom pranju. Nežna masaža povećava protok krvi u folikule i povećava rast kose.

T.D.

Pogledajte još