Supruga pilota nestalog aviona: U poslednje vreme se ponašao čudno

Istražitelji u Maleziji i dalje su ubeđeni da avion nije skrenuo sa puta zbog kvara, već da je neko to namerno uradion, a na vrhu osumnjičenih našao se upravo pilot Zaharije.

Nakon tri nedelje, istražitelji su posetili porodicu glavnog pilota, kako bi saznali nešto više o njegovom životu i ponašanju pre poletanja.

Njegova supruga Faizah Kanum Mustafa Kan rekla je da dve nedelje pre kobnog leta, Zaharije sa njom uopšte nije hteo da razgovara, i da je svoje slobodno vreme provodio na svom kućnom simulatoru letenja.

"Potpuno se zatvorio u sebe, nije uopšte želeo da priča sa mnom", rekla je njegova supruga, koja je sa pilotom bila u braku 30 godina, ali je već neko vreme njihova veza bila u krizi.

Surpuga je u početku odbijala mogućnost da je Zaharije odgovoran za nestanak aviona, ali je tokom ispitivanja priznala da se u poslednjih nekoliko meseci zaista ponašao čudno.

"Nismo mogli uopšte da se razumemo, i bio je prilično nervozan"
, dodala je Faizah.

Njegova dvadesetosmogodišnja ćerka Aiša, koja je neko vreme boravila u Australiji, rekla je da je sa ocem razgovarala nekoliko puta, ali da je bio jako mrzovolja, što je neobično za njega.

"Činilo se da je uznemiren i potpuno izgubljen u nekom svom svetu'
, rekla je istražiteljima.

Iako se na sam dan kobnog poletanja nije čula s ocem, Aiša kaže da je od prijatelja u Kuala Lumpuru saznala da je tog dana bio jako uzrujan i frustriran zbog zatvorske kazne malezijskom čelniku Anvaru Ibrahimu, kojeg je podržavao.

Izvor: Blic

Pogledajte još