7 načina da za 7 dana izgubite višak kilograma - bez vežbanja!

1. Vodite dnevnik
ovo je jedan od najboljih načina da skinete kilažu za nedelju dana. Zapisivanje šta ste jeli pomaže da budete svesni koliko jedete tokom dana. Zapišite sebi ciljeve u taj dnevnik i svaki put kad ga otvorite ćete se podsetiti čemu težite.

2. Pijte vodu
Voda pre i posle obroka je sjajan način da brzo izgubite kilograme. Ne samo da ima 0 kalorija, voda čini i da se osećate sito, a velika čaša vode pre obroka će vas sprečiti da se prejedete.

3. Brojte kalorije
Ako sebi postavite ograničen dnevni unos kalorija, mnogo ćete brže skinuti to salce sa stomaka koje vas muči. I ne samo to, već će vas sprečiti i da jedete brzu hranu i grickalice kad vidite koliko kalorija ima samo 40grama grisina!

4. Smanjite unos ugljenih hidrata
Ili ih izbacite potpuno na nedelju dana, rezultati su prosto čudesni. Prilagođavanje na ovaj način ishrane može da bude stresan, jer to znači da nema skroba, nema voća, nema prerađenih šećera. Ključ je u proteinima. Ovo nije efektivno na duže staze, ali će vam pomoći da skinete višak za nedelju dana.

5. Jedite manje porcije
Dokazano pomaže. Uzmite manji tanjir, jedite više povrća i mesa, a okanite se krompira, pirinča i testenina.

6. Bogat doručak
Doručak je najbitniji obrok u toku dana. Ovo ne znači da treba da se prejedate, već da jedete dovoljno da se zasitite. Taj jedan obrok će vas držati dugo sitim, a ko je taj obrok zdrav, biće vam lakše da održite isti režim tokom celog dana.

7. Spavajte
Kad ste umorni, više jedete. Takođe, ljudi koji su hronično neispavani imaju veći apetit. Umoran mozak slabo kontroliše impulse. Ukoliko sebi priuštite onih zdravih osam sati sna, smanjiće se vaše potrebe za nezdravom hranom.

Vežbanje nije uvek rešenje. Ponekad je dovoljno da samo malo prilagodite svoju dnevnu rutinu da biste dosegli svoje ciljeve. Nadamo se da će ovaj program da vam pomogne. Srećno!

T.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.