UEFA dala Zvezdi rok do 24. aprila

Foto: Beta

Crveno-beli su prošlog petka dobili opomenu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, zbog čega im preti zabrana igranja u Evropi. Komora za donošenje presuda je tom prilikom poslala tačan opis načinjenog prekršaja, kao i svih dugoročnih obaveza koje klub sa „Marakane“ nije izvršio.

Kako prenose “Večernje novosti”, ukoliko UEFA prihvati plan sanacije dugova, to bi omogućilo ‘crveno-belima’ da obaveze, u iznosu od oko tri miliona evra, ispune do 25. maja. U slučaju da ga vladajuće telo evropskog fudbala odbaci, Zvezda bi automatski bila izbačena iz evrokupova za sezonu 2014/15.

Pored toga, UEFA može da izrekne i neku od sankcija iz pravilnika. Među tim sankcijama sui zadržavanje sredstava od UEFA takmičenja, zabrana registracije novih igrača za UEFA takmičenja, ograničenje broja igrača u UEFA takmičenjima, diskvalifikacija iz evrokupova koja su u toku i isključenja iz budućih, oduzimanje titula i nagrada.

“U pitanju nije mala suma i iznosi nekoliko miliona evra. Nije potrebno odmah sve da se plati, ali slede kontrole i krajnji rok za rešavanje problema je 25. maj. Angažovali smo advokatsku kancelariju, a navijači znaju da ovaj problem nije napravilo aktuelno rukovodstvo. Nismo u dobroj poziciji, ali razmišljamo pozitivno. Imamo više od 50 odsto šansi da rešimo problem i naredne sezone igramo u Evropi”, rekao je potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev.

Prema izvorima “Sporta”, Zvezdu od učešća u Evropi naredne sezone deli više od tri miliona evra. U tu sumu iznosi dug prema radu za transfere Milivojevića i Pantića od 1.700.000 evra, 600.000 evra potražuje po sudskoj odluci Gregorž Bronovicki, dok je dug za neisplaćene zarade Kaluđeroviću, Jevtiću, Vilotiću, Prosinečkom i još nekolicini igrača oko 120.000 evra. Takođe, trenutni minus kluba je 1.500.000 evra, a tu se ne računa dug prema poveriocima i zaostale zarade zaposlenih u klubu.


B92, Večernje novosti, Sport

Pogledajte još