Muškarci bacite brijač! Brada vas čini mladim, zdravim i neodoljivim!

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u južnom Kvinslendu, pokazuje da brada, sem što vas momentalno čini neodoljivim, blokira čak 95 odsto štetnog UV zračenja! Ako niste znali, upravo to zračenje je “krivo” za prerani odlazak mladosti sa vašeg lica, ali i za pojavu kancera! Takođe, ako imate alergiju na polen, ne brinite, on će se zakačiti za bradu ili brkove i sprečiti polen da dođe do nosa.

Dakle, sve te dlake, sem što sjajno izgledaju, čuvaju vaše zdravlje i lepotu. Brada održava vlažnost kože lica, štiti ga od vetra i sunca, tako da vam koža ostaje sveža i mladalačka.

Ne zaboravite da brijanje može prouzrokovati pojavu uraslih dlaka, pa onda bakterijske infekcije, što nikako ne izgleda privlačno, zar ne?

Još uvek niste bacili svoj brijač? Evo još podataka iz istraživanja: Naučnici su izložili suncu momke sa bradom i one koji je nemaju, a zatim merili koju količinu UV zračenja je svako od njih apsorbovao. Naravno, bradati su pobedili, jer su bili manje ozračeni!

Ali, ne zaboravite da bradu i brkove treba održavati, jer niste pećinski ljudi! “Zapatićete” neku infekciju i dobiti odvratne potkožne bubuljice, ako ne perete i održavate svoju bradu. Koristite specijalne preparate za njihovo održavanje, jer samo tako ćete osetiti sve prednosti koje vam brada i brkovi donose.

Sem toga, da li se iko seća onog čuvenog kauboja iz reklame za Marlboro ili Klerka Gebla? Ne? Pitajte mame i bake, one će vam objasniti šta ih je činilo neodoljivima!

Izvor: worldobserveronline

Foto: Yayimages

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.