Ona je pronašla način da se obračuna sa perverznjacima na internetu

A njenoj osveti sad može svedočiti celi svet preko Instagrama ili Tumblra, budući da se ona sastoji od objavljivanja crteža muškaraca koji su se prema njoj "ponašali kao prema komadu mesa". Golih i uz reči koje su joj uputili, najčešće za sam početak komunikacije, a ponekad u sve ubaci i screenshot razgovora.

To je, u takvoj situaciji, u kojoj se ne može napraviti puno, prilično maštovit potez, piše Huffington Post. Nen "projekat javnog sramoćenja" naišao je na mnogo pozitivnih reakcija, a iako joj je Instagram u nekom trenutku zbog "neprimerenog sadržaja" blokirao sadržaj, odlučili su napraviti izuzetak i njen profil je sad ponovo aktivan.

Osim što crteže objavljuje na internetu, Gensler ih šalje i muškarcima koji su ih "inspirisali", a teško je ne uočiti jedan detalj koji im je svima zajednički: maleni penis. "Nisam ih htela nacrtati tako da ih usrećim. Pa sam crtkarala onako kako sam ih zamišljala dok su goli...tužno-goli. Bila je to najnezrelija stvar koje sam se mogla setiti, jer su njihovi 'uleti' neopisivo detinjasti, bazični, ali ujedno i čudno uvredljivi", ispričala je za Slate.

Gensler napominje da joj je jasno da je ovaj način borbe kao da se boriš protiv vatre vatrom, ali odlučna je u tome da se protiv maltretiranja i zlostavljanja bori umetnošću: "Nacrtaću te golog ako mi pošalješ nepristojne poruke", napisala je na OkCupidu.

"Ja sam umetnica pa je moje oružje umetnost. To možda zvuči bezveze, ali mislim da može biti vrlo učinkovito. Htela sam pronaći način da se ti muškarci osećaju kao predmeti, odnosno baš onako kako oni teraju žene da se osećaju", poručila je.

index.hr

Pogledajte još