Nije sramota pitati: Odgovori na 6 “zašto” o penisu!

Zašto deo sperme uvek zaostane?

Baš kao i nekoliko kapljica urina koje iscure posle mokrenja, deo semena može da iscuri nekoliko minuta pošto je muškarac imao orgazam. 'Potrebno je malo više vremena da gravitacija učini svoje kako bi seme izašlo iz uretre', objašnjava urolog Džozef Sonstajn.

Zašto se penis smanji kada se pokvasi?

'Izlaganje genitalija hladnoći ili vodi prouzrokuje skupljanje', kaže doktor Džozef. 'Skrotum, kožna kesa u kojoj su smešteni testisi, visi van vašeg tela jer je spermi potrebna vrlo specifična temperatura za napredovanje. Mišići u skrotumu, zajedno sa 'semenskim kablom' koji povezuje penis i svaki testis, stisnu se povlačeći skrotum prema telu. Ova kontrakcija zateže mišiće penisa i tkivo što prouzrokuje skupljanje, odnosno smanjivanje penisa', objašnjava urolog.

Zašto muškarci ujutro 'dižu šator'?

'Nivo testosterona je ujutro na vrhuncu, što objašnjava jutarnje erekcije', kaže doktor. Muškarac može da ima erekciju iako nije uzbuđen, a to je zato da bi se održala seksualna funkcija. 'Ima nešto u onoj izjavi - ako nešto ne koristiš, zarđaće', kaže doktor.

Zašto neki imaju 'mokre snove'?

'Opet, ovo je verovatno posledica povišenog nivoa testosterona do čega dolazi prilikom spavanja', kaže Džozef. 'To je i razlog zašto adolescenti, čiji nivo testosterona ima tendenciju da bude jako visok, imaju češće 'mokre snove' od odraslih muškaraca', objasnio je. Neki tvrde i da se 'mokri snovi' događaju kad prođe puno vremena između orgazama, ali to nije dokazano.

Zašto se neki penisi u erekciji povećaju puno, a neki samo malo?

'Penisi koji su mali kad su u opuštenom stanju imaju tendenciju da se povećaju mnogo više. Oni veći penisi u opuštenom stanju prilikom erekcije postanu tvrdi, ali ne i mnogo veći. Sve je to genetika', kaže doktor.

Zašto muškarci ponekad imaju problema sa erekcijom tokom seksa?

'To se zove 'situacijska erektilna disfunkcija' i mnogi muškarci su to doživeli', kaže doktor. 'Ako je muškarac pod pritiskom ili stresom ili postoje problemi u vezi, vrlo verovatno da će imati problema sa erekcijom', kaže doktor i dodaje da ako to postane učestao problem on muškarcu prepiše manju dozu leka sličnog Vijagri, kako bi mu pomogao da vrati samopouzdanje.

Izvor: hot.net

Pogledajte još