Država ukida finansiranje Zvezdi i Partizanu!

Prema rečima Udovčića, prioritet države mora da bude ulaganje u dečji, školski, rekretaivni i univerzitetski sport, jer se 60 odsto ljudi u Srbiji ne bavi nikakvom fizičkom aktivnošću.

"Građanima je preko glave da država od njih ‘otima’ pare. Mi još nismo izašli iz socijalističkog sistema, gde država finansira sport, možda i zbog predostrožnosti, ali sada imamo jasan stav Vlade, želimo da privatan kapital uđe u klubove i da se racionalnije troši novac građana, navodi Telegraf.

Ministar je rekao da je dobio rok od šest meseci za izmene i dopune Zakona o sportu, kako bi se stekli svi uslovi za privatizaciju:

"Uradili smo evidenciju klubova, ali sad je veliki izazov pred nama. Slede nam analize, koje su jako skupe i koje je neophodno da rade strani stručnjaci, da ne bi bilo pristrasnosti. Potrebno je videti ko će to da plati, klub kome je potrebna privatizacija ili država, za nekih pet ili 10 klubova, koji su najzanimljiviji u prvom krugu. Procenitelj mora tačno da zna šta privatizujemo, šta transformišemo”
, rekao je ministar i dodao da se ne može očekivati od nekog investitora da dođe samo zbog brenda Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine ili Radničkog.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još