Veliki povratak Explosive bine na EXIT!

Na samom otvaranju EXIT festivala, u četvrtak, 10. jula, zvezde Explosive bine biće MADBALL (SAD), brutalan njujorški hardcore sastav, koji je pre 25 godina osnovao tada dvanaestogodišnji Freddy Cricien, a koji danas važi za jednog od najodgovornijih tvoraca nekih od najvećih hitova koje je iznedrila hardcore muzika. Njima će se pridružiti mlađi predstavnici američke hardcore scene, DEATH BEFORE DISHONOR. Nakon turneje sa Madball, Agnostic Front, Champion, Full Blown Chaos i Terror, kao i velikog uspeha njihove pesme ‘Break Through It All’, Death Before Dishonor dokazali su da su izrasli u veliko i traženo ime u hardcore svetu. Isti dan na EXIT vraćaju se grčki PLANET OF ZEUS. Stoner metal gerila koja bez pauze nastupa širom Evrope ovih dana objavljuje svoj najnoviji album i ekskluzivnu live premijeru istog izvešće baš u julu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Uz njih će prvi dan EXIT festivala nastupiti i IN THE CROSSFIRE (SL), ROIR (RS), TIBIA (RS), ALL EXCEPT ONE (RS) i TONA (RS).

Hedlajneri drugog dana Explosive bine na EXIT festIvalu biće ni manje ni više nego najpoznatiji ruski pagan metal bend, ARKONA. Spoj staroslovenskih etno motiva i metal zvuka, na čelu sa atraktivnom Mašom simbolički odevenom u vučju kožu, svrstava ih u najtraženije bendove današnje metal scene, dok im je domaća publika posebno privržena zbog pesme sa poslednjeg albuma pod nazivom ‘Srbija’, koja je posvećena našoj zemlji. Iz Švedske nam u petak dolazi sastav 6TH AWAKENING, na čelu sa još jednim razarajućim ženskim vokalom, Lovisom Vilevik. Švedski sastav neguje tradicionalan death black metal stil, sa prepoznatljivim šmekom tamošnje škole, a nedavno su objavili najnoviji EP pod nazivom “Jartecknen”. Biser austrijske andergraund scene, predvođen Alainom Leonardom, ON/OFF CORPORATION, najbolji su predstavnici heavy industrial stila, a njihova svirka će vas naterati da postanete instant fanovi, ukoliko to već niste. Njima se pridružuju i ELEGY OG MADNESS (IT), RISING DREAM (HR), CONCRETE SUN (RS), ASHEN EPITAPH (RS) i BURNING CIRCLE (RS).

Subota uveče ugostiće na Explosivu američki 7 SECONDS, jedan od najznačajnijih punk/hardcore bendova ikada, koji iza sebe ima brojna izdanja, hiljade koncerata i turneja, te hitove koji se pevaju horski sa visoko podignutim pesnicama. Tokom proleća, bend objavljuje svoj novi album ‘Leave A Light On’, prvi nakon 9 godina, a potom kreće na evropsku turneju, gde je jedan od koncerata upravo na Explosivu! Dozu panka iz ’77. spremaju PIG IGNERENTS (UK), novi sastav nekadašnjeg frontmena The Ignerents, koji na repertoaru ima samo stvari ovog kultnog britanskog benda. Domaću podršku pružiće PROLEĆE, jedan od najoriginalnijih novosadskih punk/hardcore sastava, kao i SHOPLIFTERS i GOATMARE&HELLSPADES. Iz Hrvatske nam dolaze SAŠA 21, novi bend Saleta Verude, nekada gitariste legendarnih KUD Idijota, a tu je i GUŽVA U 16-ercu, osiječki pankeri koji su prošle godine obeležili dve decenije postojanja. U subotu na Explosive nastupiće i makedonski metalcore sastav HARDFACED (MK).

Konačno, poslednjeg dana festivala mračnu svitu Explosive bine predvodiće velike heavy metal zvezde, švedski SABATON, poznati po rasprodatim halama širom sveta, nezaobilaznim hedlajnerskim statusima na svim velikim festivalima, brojnim nagradama i zlatnim i platinastim tiražima. Na EXIT dolaze u okviru aktuelne turneje koja prati njihov najnoviji album ‘Heroes’, koji će se pojaviti u prodaji 16. maja. Domaću podršku pružiće kultni jugoslovenski thrash metal sastav, HELLER, koji je u 2014. najavio svoju povratničku turneju, na radost mnogobrojnih fanova u Srbiji i regionu. U nedelju dolaze i pioniri thrash metal zvuka, australijski HOBBS ANGEL OF DEATH, jedan od cenjenijih bendova stare scene, predvođeni harizmatičnim Peter Hobbsom. Željno se iščekuje i nastup južnokorejskog ambijentalnog metal benda JAMBINAI, koji će ove godine osvojiti Evropu. Festival na Explosivu zatvaraju i VIOLENTOR (IT), GOODBYE TO GRAVITY (RO), KOLAC (RS), kao i SPEED MERCHANTS (RS).

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na ROCK@EXIT festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mestu održava od 10. do 13. jula, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

EXIT je ove godine osvojio najprestižniju festivalsku nagradu, Najbolji evropski festival, uz pomoć glasova više od 620.000 ljudi iz celog sveta, u konkurenciji od 360 festivala iz 34 zemlje.

ULAZNICE
EXIT: 5.990 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din
Studenti i srednjoškolci:
EXIT: 5.490 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 5.990din

OTP PRODAJA NA RATE: http://bit.ly/1jH0RxV

U toku je akcija m:ts ‘NEMAŠ KARTU? IMAŠ PRIJATELJE!’: Na 5 kupljenih kompleta ulaznica dobija se 1 gratis, kao i karte za Queens Of The Stone Age besplatno za sve! Više na: http://bit.ly/1rU12bW

Pogledajte još