ZA BLISTAV OSMEH: Šest najboljih načina da izbelite zube

1.Svakodnevno koristite četkicu i konac
Šećer i ostaci hrane uzrokuju nagomilavanje naslaga koje ne samo da menjaju boju zuba, već i povećavaju rizik od oralnih oboljenja. Osim redovne higijene zuba četkicom i pastom, trebalo bi da svakoga dana koristite i konac, kako biste uklonili ostatke hrane između zuba.
Pogledajte i koje namirnice zamenjuju četkicu za zube.

2. Tračice za izbeljivanje
Ako su vaši zubi dobili žućkastu nijansu, jednom godišnje možete da stavite tračice za izbeljivanje. Ima ih u svim apotekama i nisu skupe. Nemojte ih koristiti samo ako imate jako osetljive desni.

3. Koristite posebnu tečnost za ispiranje usta
Osim što ubija neprijatan zadah i štiti zube od karijesa, tečnost za ispiranje usta koja u sebi sadrži izbeljivač može da bude vaš moćan saveznik u očuvanju blistave beline zuba.
Naučite kako da izbegnete karijes.

4. Pasta od aktivnog uglja
Ova supstanca apsorbuje nečistoće i „izvlači“ mrlje od tanina. Napravite pastu od aktivnog uglja, pa je nanesite na zube i trljajte prstima desetak minuta. Potom isperite usta. Zubi će bljesnuti!

5. Pazite šta jedete i pijete
Hrana i piće sa taninom i jakim začinima vremenom mogu da utiču na pojavu mrlja na zubima. Koliko god možete, izbegavajte kafu i crno vino, kao i gazirane napitke.
Saznajte šta još najviše šteti zubima.

6. Ispiranje usne šupljine uljem
Ujutro, čim se probudite, uzmite dve kašike kokosovog ili maslinovog ulja, pa njime ispirajte usnu šupljinu. Morate da budete uporni – potrebno je da ulje držite u ustima 20 minuta. Naime, toliko vremena je potrebno da bi organizam eliminisao sve štetne materije iz usne duplje i „preneo“ ih u ulje koje ćete potom ispljunuti.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.