Crvena Zvezda i Partizan: Odigraćemo derbi za narod!

Predsednici dva kluba Dragan Džajić i Dragan Đurić sa oduševljenjem prihvatili predlog, dali saglasnost da se utakmica igra, a ostalo samo da se utvrdi termin.

Još jedan derbi večiti za – postradale. Još jedan večiti derbi za one kojima je najpotrebniji, za one koji su ostali bez krova i doma. „Sport” je predložio, na njima je da budu veliki - Zvezda i Partizan zajedno u nevolji. Da igraju i sklone koju suzu mališana i majki. Da zaigraju svoj večiti ples pred punom „Marakanom” i nekome podare bar delić nade da sutra i neće biti tako ružno teško i mučno kao što je današnji dan.

„DELIJE” I „GROBARI” ZAJEDNO POMAGALI UGROŽENIMA
Bujice su im odnele snove, donele tugu, vratimo im bar nadu, zaigrajmo zajedno pokažimo da može i onako kako do juče nije moglo. Zvezdaši i Partizanovci jedan pored drugog, drugarski, na bedemima. „Delije” i „Grobari” jedan za drugog džak po džak, lopata za lopatom da pomognu svojima i spreče nove nevolje. Uskoro i na utakmici gde rezultat nije bitan, gde poraženih nema, gde svi pobeđuju. Na utakmici večitih, gde, gle čuda, sigurni smo neće biti ni jednog incidenta. Može i tako. Može kada se igra za svoj narod.

Prvi čovek Crvene zvezde nije razmišljao ni sekundu, kada je čuo za predlog:

- Kako da ne. Ma,Zvezda hoće sve samo da se narodu pomogne. Ideja je odlična, hoćemo da igramo, samo da vidimo u kom terminu.

Smatram da 31. maj nije dobar datum, pa nama pripreme počinju već 10. juna. Bilo bi bolje kasnije pred početak prvenstva - smatra legenda srpskog fudbala Dragan Džajić.

Kao da je slušao kolegu iz Crvene zvezde, Dragan Ćurić, predsednik Partizana daje svoje viđenje naše incijative:

- Kod nas nema nikakve dileme. Oberučke grlimo vašu ideju. Pozdravljamo je i prihvatamo kao izuzetnu.

Tu smo za sve što treba. Ostaje jedino da se konsultujemo sa trenerom Nikolićem oko termina – jasan je Đurić.

Dakle večiti su pristali, igraće se još jedan derbi, najverovatnije početkom avgusta, pred novo prvenstvo, a do tada podsetimo se, poželimo, ne zaboravimo...

Izvor: večernje novosti

Pogledajte još