Saznajte o čemu mašta Žarko Laušević koji je posle 17 godina došao u Beograd

Žarko Laušević posetu Beogradu koristi za druženje s prijateljima koje nije video deceniju i po, ali kako saznajemo, priprema se i za češće dolaske u Srbiju i eventualni povratak glumi.

Žarko se u Beogradu video sa desetak kolega sa kojima je poteklih godina komunicirao putem telefona i interneta. Jedan od njegovih prijatelja otkrio je za "24 sata" da Žarko sanja o povratku na daske koje život znače i o velikoj filmskoj ulozi, kao i o povratku među svoje.

- U perspektivi Žarko bi voleo da ponovo glumi i da živi u Beogradu pre nego u Crnoj Gori, u kojoj bi bio pred očima porodica momaka koje je usmrtio. Priželjkuje veliku i dobru ulogu, a zasada su mu ponudili samo neke koje je odbio. Rekao mi je da ima ljudi spremnih da mu pomognu u svemu ukoliko hoće da se vrati. Nudili su mu i stan - kaže prijatelj glumca.

Laušević je nedavno bio izuzetno razočaran kad su mu srpske filmadžije sa juga ponudile ulogu Čeha koji kolje srpsku decu.

- Rekao mi je da mu se sledila krv i naježila koža kad je čuo da mu nude da na filmu kolje našu decu, i to njemu koji je osuđen za ubistva i koji na duši nosi toliku tragediju - prepričava izvor "24 sata".

Žarko bi ukoliko dođe do preseljenja u Srbiju, to učinio sa suprugom Anitom. U tom slučaju, njihovo jedino zajedničko dete, šesnaestogodišnja Jana, ostala bi u Americi uz Andreu, sestru po majci, kao i uz Žarkovu decu iz prvog braka Asiju i Dušana.

Lauševićevi stariji naslednici su započeli svoje profesionalne karijere. Dušan je doktorirao umetnost, dok je Asija završila studije i udala se za crnogorskog muzičara. Njihova majka Maja se posle razvoda sa Laušem udala zbog američkih papira, ali je u međuvremenu zavolela tog čoveka i ostala sa njim. Ona i njen suprug su u prijateljskim odnosima sa glumcem i njegovom drugom suprugom, scenskom šminkerkom Anitom.

Posle dva romana, Laušević uskoro planira da objavi i treći, takođe o robijaškim danima. Kažu da se bavi crtanjem, slikanjem i raznim vidovima umetnosti od kojih zarađuje. Teškim fizičkim poslovima kojima se bavio po emigriranju u obećanu zemlju ne bavi se već pet godina.

24sata

Pogledajte još