fbpx

Čučković 8 sati objašnjavao policiji šta se desilo prilikom poplava

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković danas je u beogradskoj policiji u svojstvu građanina dao iskaz o svemu što se dešavalo pre, posle i za vreme katastrofalnih poplava koje su zadesile tu opštinu.

Čučković je rekao novinarima da je sam došao nešto pre devet sati u beogradsku policiju i da je do 17.30 sati objašnjavao šta se iz dana u dan, iz sata u sat, iz minuta u minut dešavalo tokom katastrofe.

On je objasnio da je bio pozvan da u svojstvu građanina da iskaz koji je vezan za okolnosti koje su se desile u gradskoj opštini Obrenovac “u danim pre same katastrofe, u danima kada je sama katastrofe nastupila kao i u danima posle toga”.

"Sam razgovor je trajao nekoliko sati s obzirom da je iz minuta u minut, iz sekunde u sekundu, iz dana u dan, iz sata u sat analizirana situacija i ono što smo mi kao gradska opština sa svim službama i mogli i uradili u tom trenutku"
, rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Čučković je naglasio da lično smatra da je neophodno “da se pokrene istraga kako bi ovakve stvari bile zauvek iskorenjene u Srbiji i da se nigde i ni u jednoj drugoj opštini ne bi ponovile“.

Upitan da li je u policiji govorio o tome ko je odgovaran i od koga nisu došle prave informacije u Obrenovac uoči poplavnog talasa, Čučković je odgovorio: “Apsolutno ne“.

"Govorio sam o činjenicnom stanju, kakav je bio sled događaja, a ko god me poznaje zna da nisam takav čovek da svaljujem odgovornost na drugog"
, rekao je on.

Čučković je istakao da stoji iza svake svoje odluke i da “u onim okolnostima u kojima sam radio i sa onim brojem ljudi s kojima sam raspolagao”, da smo uradili sve što je bilo u našoj moći.

"Odgovorno tvrdim da niko ne bi mogao ništa više da uradi nego što smo mi uradili"
, rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.