Užitak za sva čula: „SESA Boutique Hotel“ u Grčkoj!

Od SESA Boutique Hotel –a u koji smo se uputili delilo nas je 1000 kilometara, pa su naši predusretljivi domaćini odlučili da je avion najprikladnije prevozno sredstvo za nas. „Air Serbia“ linijom od Beograda do Soluna stigli smo za samo sat vremena gde nas je sačekao mini bus.

Iako nam u prvom trenutku vožnja novim auto putem od egejske ka jonskoj obali nije izgledala kao najsjajnija ideja, ispostavilo se da je to bio pun pogodak. Dimitris Maziotis , naš domaćin i vođa puta, proveo nas je kroz ovaj deo Grčke na najbolji mogući način, objašnjavajući nam istorijske I kulturološli važne delove zemlje. Auto put koji je poklon Evropske unije, prolazi kroz planine pa ako se odlučite na ovu putešestviju važno je da znate da stajališta pored puta na koja smo navikli, ovde ne postoje.

Na 60 tak kilometara od našeg cilja zastali smo da obiđemo pitoreskni primorski gradić Pargu, koji je jednostavno čaroban. Arhitektura i duh ovog mesta će vas kupiti za sva vremena. Tvrđava koja se nalazi iznad zaliva ovom malom mestu daje neodoljivi šarm.

Teška srca nastavili smo put ka Pervezi gde su nas naši domaćini nestrpljivo očekivali. Luskuzan i elegantan SESA Boutique hotel je mesto stvoreno za uživanje. Koncept hotela sadržan je u njegovom imenu:Sea, Earth, Sand i Air ili More, Zemlja, Pesak, Vazduh.

Raspolaže sa 11 lukskuzno opremljenih soba koje su uređene u skladu sa jednim od četiri elementa iz imena hotela. Kolorit je sveden a nameštaj minimalističi. Final touch čitavoj priči detaju detalji kao što su jastučici punjeni lavandom koji se nalaze na udobnim i mekim krevetima. Sve sobe imaju terasu sa pogledom na more pa vam preporučujemo da u jutarnjoj kafi uživate dok vas opojni miris mora priprema za divan dan koji je pred vama.

(old_image)

Svi jako dobro znamo koliko je zamorno i stresno kada smo na odmoru a čeka nas rano ustajanje jer se doručak servira samo do ranog prepodneva. Mnogi ipak prespavaju ovaj najbitniji obrok pa se izlažu dodatnom trošku, dok oni drugi nekako ustanu gunđajući na ova surova hotelska pravila.

Dimos Vichas, vlasnik hotela SESA oslušnuo je želje i odlučio da doručak služe u bilo koje vreme."Naši gosti ne moraju da se bude rano ujutru da bi stigli na doručak, jer će biti usluženi kada god njima bude odgovaralo. Takođe, oni ne moraju da se bore oko ležaljki i suncobrana na plaži, jer će ih tu uvek čekati ." Ovaj građevinski inženjer po zanimanju odlučio je da priušti gostima ona što u drugim hotelima ne mogu da pronađu: od neposrednog odnosa, preko obroka u svako doba do vrhunskog spektra različitih suluga, kao to su: dadilja za decu, frizer, manikir... Predusretljivi, brižni odnos koji gaje prema svojim gostima, učiniće da se osećate kao deo jedne velike srećne porodice. Ako pripadate onoj grupi koja ne voli da se previše intimizira ispoštovaće vašu želju.

(old_image)

Slow food koncept

Restoran je jedan od glavnih aduta hotela. Čuveni grčki kuvar postavio je meni koji zadovoljava i najprobirljivije gurmane a veliki udeo u celoj priči ima i šarmanta Dimosova supruga Georgia koja je po zanimanju nutruicnosta. Obrok obično započinju domaćom rakijom od grožđa, cipurom, a filozofija im je da se u hrani uživa u malim laganim zalogajima, bez žurbe i stresa. Namirnice dobavljaju sa okolinih planina i iz mora a imaju i svoju baštu, jer je njihov koncept život u skladu sa prirodom.

(old_image)

Mediteranski specijaliteti uz nezaobilazne plodove mora i maslinovo ulje servirani uz mnogo stila i ukusa. Na meniju se nalaze i jela koja možete probati samo u ovom hotelu a to je slatko od maslina kao i desert poslužen u saksiji.

(old_image)

Na portalu „TripAdvisor“ hotel Sesa je od gostiju dobijao samo najviše ocene, jer ovo mesto gde ćete imati kraljevski tertman . „SESA Boutique Hotel“ je hotel sa 5 zvezdica!

Pogledajte još