Automobile za javnu licitaciju razgledalo oko 3.000 građana

- Odziv građana je impozantan i za nekoliko dana 3.000 ljudi je posetilo plac "Parking servisa" na Novom Beogradu, gde su parkirani automobili. Najviše interesovanja je bilo za automobile srednje klase i porodične automobile, kao i za malo jefitnija vozila domaće proizvodnje – istakao je Milosavljević, gostujući na televiziji Studio B.

On je objasnio kako je Gradska uprava došla na ideju o prodaji 263 službena vozila.

- Opsežnom analizom troškova u gradskim preduzećima u prethodnom periodu, pokazalo se da pojedini troškovi imaju izuzetno visoko učešće, iako nisu tako značajni. Velika potrošnja goriva, broj dnevnica i službenih putovanja, naveo je na zaključak da postoje neracionalnosti u voznom parku i korišćenju službenih automobila. Po prikupljanju podataka, došli smo do toga da nije postojao red u korišćenju službenih vozila i često su korišćeni u privatne svrhe i po 24 časa. Takođe, koristili su ih i savetnici, i sektorski direktori, i službenici, i sekretarice. Višak je 263 vozila i zbog toga je odlučeno da se oni prodaju na licitaciji. Ostvarena prodajna cena ići će u humanitarne svrhe i namenjena je sugrađanima koji su pretrpeli štetu u poplavama – rekao je Milosavljević.

Građani do 5. juna mogu da razgledaju ova vozila na placu "Parking servisa" na Novom Beogradu (preko puta Otvorenog tržnog centra), svakog dana od 10 do 15 sati.

Licitacija je zakazana za 7. jun u "Sava centru".

- Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica. Procedura jejednostavna. U oglasu koji se može naći na sajtu grada Beograda nalazi se i obrazac za prijavu. Uz popunjen obrazac i uplaćen depozit za konkretno vozilo, u petak, 6. juna, svi zainteresovani mogu da se registruju kao potencijalni kupci i kvalifikovani učesnici na licitaciji, koja će se održati narednog dana – rekao je Milosavljević.

Depozit će u roku od tri do pet dana biti vraćen učesnicima licitacije koji nisu pobednici. Depozit se ne vraća jedino u slučaju ako onaj ko izlicitira i bude pobednik ne potpiše ugovor.

On je uputio i apel medijima da podrže ovu akciju jer ona ima značaj za grad Beograd u smislu racionalizacije troškova, ali ima i humanitarni karakter.

- Apelujem i na javne ličnosti da podrže akciju, da dođu u petak da se registruju i uplate depozit. Što više automobila prodamo i veću cenu ostvarimo, to ćemo imati i veći humanitarni prilog – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.