FSS: Eliminacija Crvene zvezde veliki udarac za srpski fudbal

Nacionalni savez uputio je danas apel svim fudbalskim instancama da pomognu Crvenoj zvezdi u žalbenom postupku pred nezavisnim Arbitražnim sudom u Lozani.

"FSS je zatečen i pogođen informacijom da šampion Srbije i naš najtrofejniji klub verovatno neće sledeće sezone imati pravo igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Bez namere da komentarišemo stavove prvostepenog organa UEFA koji su uticali na donošenje ovakve odluke, u postupku koji je trajao skoro godinu dana, želimo da izrazimo veliko žaljenje što milioni pristalica Crvene zvezde verovatno neće biti u prilici da vide svoj klub na toliko željenoj i očekivanoj sceni", navodi se u saopštenju FSS.

Ujedno, FSS je izrazio iznenađenje činjenicom da je najavljeno pokretanje mogućeg disciplinskog postupka i protiv nacionalnog saveza zbog izdavanja licence Crvenoj zvezdi za učešće u evropskim takmičenjima. "Uzimajući u obzir činjenicu da se nalazimo pod uslovnom kaznom zbog slične situacije iz prošlosti, teško stanje u kojem se Crvena zvezda nalazila godinama unazad uticalo je na izdavanje licence za igranje u Evropi na granici prihvatljivih uslova. Nikada nismo želeli da na bilo koji način budemo smetnja učešća Crvene zvezde na najvišoj sceni, svesni činejnice da je najbolji i najbrži put oporavka kluba učestvovanje u Evropi", zaključuje se u saopštenju FSS.

UEFA je danas diskvalilfikovala Crvenu zvezdu iz takmičenja u Ligi šampiona u sezoni 2014/2015 zbog kršenja pravilnika o finansijskom fer pleju.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još