Ministar Stefanović citirao poslovicu "Na muci se poznaju junaci"

"Ne možemo da imamo razumevanja za kriminal i korupciju. U našim redovima ne sme biti zaštićenih i niko ne može da se sakrije iza značke ili čina", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije na svečanom obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru.

On je kazao da nije mogao da sluti da će se u prvim nedeljama njegovog mandata Srbije naći u vanrednoj situaciji zbog poplava, i zamolio prisutne da "aplauzom ohrabrenja" pozdrave porodice pripadnika MUP-a koji su izgubili život vršeći svoju dužnost.

"Još jednom ste potvrdili da je policija uz narod i zemlju kada je najteže. Uostalom, kako to kaže naš narod, na muci se poznaju junaci", rekao je Stefanović i dodao: "Ovo sam citirao, da me ne optuže posle".

Kako je istakao, rad na terenu tokom poplava bio je "prilika da pokažemo koliko su pripadnici MUP-a spremni i koliko mogu da urade", a policajci su pokazali vrhunsku profesionalnost spasavajući ljude, dostavljajući hranu i lekove.

Ministar unutrašnih poslova je istakao da će se boriti za bolji životni standard u policiji.

Nakon toga Stefanović je uručio nagrade zaslužnim pripadnicima MUP-a, koje su za to odabrale njihove kolege i starešine.

Izvor: Beta

Pogledajte još