Zamalo poginula zbog Slendermena: Devojčica izbodena 19 puta odgovara na pitanje odakle joj snaga

Porodica devojčice koju su dve drugarice izbole 19 puta u bizarnom slučaju inspirisanom bićem "Slendermen" ostavila je pismo na mestu na kom je žrtva spasena. To su prvi detalji o devojčici koja je jedva preživela brutalni napad koji je šokirao Ameriku i svet.

- Mi, porodica 12-godišnje žrtve iz Vokeše u Viskonsinu dirnuti smo izlivom ljubavi koju dobijamo od zajednice, ali i cele zemlje i sveta - stoji u pismu.

U posebnom saopštenju, oni su potvrdili da je devojčica otpuštena iz bolnice u Vokeši.

- Nismo hteli previše da je opterećujemo pričom o događajima od 31. maja, ali smo je pitali odakle joj snaga da sama ispuzi iz šume i potraži pomoć. Njen odgovor je bio jednostavan: 'Želela sam da živim'".

Devojčice koje su izvele brutalni napad, Morgan Gejzer i Anisa Vajer, biće optužene za pokušaj ubistva i biće im suđeno kao odraslima.

Policija Viskonsina (odakle su devojčice) je izjavila da su one mesecima planirale ubistvo drugarice iz odeljenja. Morgan i Anisa su pozvale svoju žrtvu da prespava kod Morgan za njen rođendan. Devojčice su čitale o Slendermenu na sajtu creepypasta wiki, i nisu razumele da se radi o sajtu sa strašnim pričama, već su priče shvatile za zbilju. Izbole su drugaricu kako bi odale počast ovom stvorenju i postale njegove zamenice.

U pismu porodice žrtve ne spominje se opskurni izmišljeni lik "Slendermen", koji je prema navodima počiniteljki njih i inspirisao na užasan čin.

Izvor: Nadlanu, 24sata

Pogledajte još