DRAMA U KNEZ MIHAILOVOJ: Pogledajte koliko je novca dao greškom uličnom sviraču

On se, pišu "Naše novine", zbunio zbog slične boje dveju novčanica.

Ipak, kada se 20 minuta kasnije, trčeći kao bez duše vratio do čika Radeta, u kutiji je pronašao najveći apoen u evrima i odahnuo.

Slučajni darodavac zatekao je Radeta na istom mestu iako je od trenutka kada je ubacio novčanicu u kutiju prošlo 20 minuta.

"Nikada ne bih zadržao te pare za sebe, prosto nisu bile namenjene meni. Ja prihvatam samo ono što mi je dato od srca. On je dotrčao i odmah mi je rekao da je slučajno ubacio tu vrednu novčanicu. Ja sam je potražio među onim od 50 i 100 dinara i lako je ugledao. Odmah sam mu je predao", priča ulični svirač.

Čoveku je odmah pao kamen sa srca, a svoju grešku je primetio kada je u menjačnici hteo da razmeni novčanicu od 500 evra.

"Baš se obradovao. Licem mu se istog trenutka razvukao osmeh. Pre toga izgledao je kao da će šlog da ga udari", opisuje Radislav. Kada je dobio nazad svoju novčanicu, čovek je čika Radetu dao 250 dinara.

Ovaj ulični svirač svira violinu staru više od 40 godina, a dnevno, kaže zaradi oko 1.000 dinara.

"Lepo živim od toga, sasvim mi je dovoljno, zadovoljan sam i radim ono što volim. Iako imam 90 godina, dok sviram violinu osećam se kao da mi je nepunih 20", kroz smeh konstatuje poštenjačina iz "Kneza".

Izvor: Mondo

Pogledajte još