Otrovala sina da bi je sažaljevali na društvenim mrežama?

Lesi Spirs, 26-ogodišnjakinja iz Njujorka često je na društvenim mrežama pisala o svom petogodišnjem sinu Garnetu i njegovim zdravstvenim problemima. Kako prenosi portal Buzzfeed, Spirsova je vodila blog stranicu pod nazivom “Garnetovo putovanje”, a bila je veoma aktivna na Tvietru i Majspejsu.

U januaru ove godine, dečak je primljen u bolnicu “Maria Fareri Children’s Hospital”, gde je konstatovano da u telu ima izuzetno visok nivo natrijuma, nekoliko dana kasnije 23. januara petogodišnjak je preminuo od posledica trovanja.

Narednih pet dana, Lesi je na društvenim mrežama imala petodnevni serijal tekstova i fotografija pod nazivom “Losing Garnett The Great”, gde je između ostalog objasnila da je Garnet samo u prvoj godini života čak 23 puta bio hospitalizovan.

Istražitelji veruju da je Lesi bar dva puta ubacila natrijum u Garnetovo telo, najverovatnije kroz tubus preko koga se dečak hranio od svog devetog meseca, kada su lekari uočili da mališan ima zdravstvene probleme.

Utvrđeno je da Spirsova pati od Minhauzenovog sindroma, psihopatološkog poremećaja zbog kojeg sobe izmišljaju bolesti svojih bližnjih, ili namerno povređuju osobe o kojima se staraju, kako bi izazvali pohvale, divljenje i sažaljenje drugih ljudi zbog svoje požrtvovanosti.

Iako tužioci kažu da je majka na internetu čitala o efektima koje bi natrijum mogao da ima na zdravlje deteta, samo par dana pre nego što ga je dovela u bolnicu zbog “napada”, Spirsova se u utorak predala policiji i izjavila da nije kriva za smrt sina.

Ukoliko se dokaže suprotno, čeka je zatvorska kazna od 20 godina do doživotne robije.

Prva.rs

Pogledajte još