OBRENOVAC: LDP smatra da najteže tek predstoji

S građanima Obrenovca razgovarao je i lider LDP Čedomir Jovanović koji je uveren "da je ono najopasnije ostalo za nama, ali da ono najteže ipak tek predstoji."

"Moramo imati snagu da zajedno izadjemo iz problema u kojima se našla čitava zemlja - ovo nije samo muka Obrenovca ili sredina koje su stradale u poplavama tokom maja", rekao je on.

Jovanović je istakao i da je "potrebno mnogo više organizacije, reda i jasnog plana" dodavši da "niko nije želeo da do ovoga dodje".

"Sada smo, medjutim, tu gde jesmo i mislim da je najvažnije ljudima uliti neophodnu nadu, a osnov za to ne mogu biti samo reči utehe, nego i redosled poteza koji je jasan svima - I onima koji žive u Obrenovcu ili u sredinama poput Obrenovca, i državi", rekao je on.

Prema njegovim rečima, neophodno je uspostaviti jasan odnos izmedju prava i obaveza jer su pred nama teški meseci.

"Potrebno je organizovati život u ovakvim sredinama, uspostaviti privrednu, ekonomsku aktivnost i osposobiti škole, bolnice, komunalne službe a to ne mogu da urade ljudi sami od sebe“, rekao je Jovanović.

On je podsetio da na mnoga pitanja gradjani još nisu dobili odgovor, ali i ukazao da oni ni u kom slučaju ne smeju biti prepušteni sami sebi.

Izvor: B92

Pogledajte još