Sve je moguće, u tortama i slatkišima

Iako je venčanje divan čin, organizovati svadbeni ručak nije nimalo lak zadatak, što jako dobro zna svako ko je prošao kroz ove slatke muke. Restoran, muzika, šta će se naći na meniju (imamo i prijatelje vegetarijance), raspored sedenja... trebalo je sve to uklopiti da savršeno. Našli smo odličan restoran koji je uspeo da usliši gotovo sve naše želje, samo jednu su prepustili nama, mnogi kažu, najvažniju stvar: svadbenu tortu. Iako se činilo da ćemo to završiti bez previše cimanja i problema, krenula je agonija. Vremena je bilo sve manje a ja sam znala tačno šta NE želim : bezbroj puta viđene svadbene torte sa mladom i mladoženjem na vrhu, naša ljubav je zaslužila neko drugačije krunisanje. Nešto mnogo ličnije, nešto što će ispričati našu priču, a to nije bilo nimalo lako.

Potraga je krenula. Svako je imao da mi preporuči neku poslastičarnicu za koju je smatrao da je dovoljno dobra da ispuni sve moje zahteve. Međutim kada sam odlazila do njih govorili su da oni izlaze u susret željama klijenata ali da ja ipak tražim previše.

Postajala sam očajna jer je vremena bilo sve manje. Kada su sve moje nade da će torta biti “trešnja na šlagu“ slavlja, potonule došla je mamina prijateljica i ispričali mi neverovatnu priču. Navodno je jedna drugarica njene ćerke, želela da izenadi svog dečka koji je Izrealac, tortom. Zamislila je da bude napravljena tako da se kroz nju oslikavaju dve države: Srbija i Izreal i kako ona sa svoje teritorije uspeva da upeca Jarca (to je njegov horoskoski znak) .. i sve to na jednoj torti. Prvo pomisao mi je bila: O čemu li mašta ova žena?! Ja nisam uspela da nađem nekog ko će uspeti da oslika mnoge manje maštovit scenario a ona govori o nečemu što je pandan bajkovitosti Hariju Poteru i sve to na

Ketering je osnovan jer blagodeti hrane nisu dovoljno istraženi, kao ni ideje ukrašavanja. Pravo je vreme za inovacije u svetu slatkiša i slaniša. Fine cake ketering, svakome nađe caku!


jednoj maloj torti?!

Međutim, bila je uporna u tome da je tortu videla i da je izgledala baš tako. Na kraju mi nije preostalo ništa sem da kontaktiram te, kako je rekla, čudotvorce. Gle simbolike, ime im je Fine Cake katering. Pa i pristaje im ako umeju da naprave ovako nešto! Otišla sam do njih i jedini uslov im je bio da kažem šta želim, jer oni mogu bez greške moje snove da pretoče u stvarnost. Svaka torta je univerzalna i pravi se po porudžbini. Rekla sam im, priznajem sa malom dozom nepoverljivosti očekujući odgovor koji sam na toliko mesta čula ” Žao nam je, ali to je isuviše komplikovano”, međutim rekli su: "Torta će biti baš onakva kako želite."

Kada su mi je dostavili bila sam, malo je reći, oduševljena. Torta je bila lepša nego što sam se usudila da pomislim. A ono što je najbolje cena joj je bila pristupačnija od mnogih u gradu. Napokon sam mogla da uživam jer su Fine cake moje venčanje učinile bajkovitim.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.