Olujni vetar čupao drveće u Pirotu

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je u večernjim časovima Pirot i okolinu. Štete ima na objektima i gradskoj infrastrukturi, javlja dopisnik RTS-a.

Desetominutna oluja koja je zahvatila Pirot oko 19 časova čupala je stabla iz korena. U centru grada je pala breza koja je oštetila jedan automobil i prekinula strujni kabl. Pravo je čudo da niko nije stradao.

Predsednik Mesne zajednice Nova Mala Dalibor Pančić rekao je za Tanjug da je u naselju Rogoz jak vetar sa velikog broja kuća skidao crepove.

"Skoro svaka druga kuća ima neki vid štete, a uglavnom su to krovovi. Vetar je prevrnuo i dečje igralište koje smo postavili pre dve godine"
, rekao je Pančić.

Vetar je drveće čupao na Keju pored Nišave, kao i u ulicama oko zgrade Osnovne škole "8. septembar", gde je veliko drvo palo na kolovoz i preprečilo put.

Ekipe JP "Komunalac" i Štaba za vanredne situacije odmah su izašle na teren, kako bi sanirale posledice nevremena.

Ovo je već druga uraganska oluja koja je za samo nekoliko dana pogodila Pirot i okolinu. Osim u Pirotu, kiša i olujni vetar nisu napravili veliku štetu u drugim delovima zemlje.

"Kiša, lokalni pljuskovi, grmljavina i grad pogodili su Pomoravlje, jugoistočni Banat i južnu i jugoistočnu Srbiju, ali ništa katastrofalno u tom smislu"
, rekao je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, vremenska situacija večeras je već počela da se smiruje.

"Biće još padavina u istočnim i jugoistočnom krajevima do ponoći, a posle ponoći prestanak u svim krajevima i postepeno razvedravanje"
, rekao je Todorović.

Kako je najavio, u utorak će biti pretežno sunčano.

Inače, jako nevreme je zahvatilo Bosnu i Hercegovinu, a u Sloveniji dovelo do snežnih padavina.

Izvor: RTS

Pogledajte još