KORISNE RASPRAVE: 10 taktika za fer svađu sa partnerom

1. Ne ulazite u svađu da biste “pobedili”, već da biste se zbližili
Konstruktivna svađa može da ima pozitivan efekat na vaš odnos i zbliži vas, ali samo ako oboje stvarno želite da rešite konflikt, ne samo da “dobijete i tu bitku“. Da biste u ovome uspeli, potrebno je da oba partnera imaju jednaku priliku da govore tokom svađe kao i da se podjednako slušate. Nemojte zato lutati mislima dok vaš partner govori.
Muškarce "ubija" kad je ženina reč poslednja!

2. Humor smiruje situaciju
Iako ovo neće uvek biti moguće, u situacijama kada ste vi manje ljuti, pokušajte da smirite celu situaciju uz malo humora.

3. Pronađite kompromis
U svakoj vezi su neophodni kompromisi, naročito kad postoji sukob oko nečega. Nakon što ste rekli svoje, saslušajte partnera i pripremite se za pregovore i kompromise. Sigurno oboje želite da se svađa završi, pa je osnovno da vidite kako je to moguće. Razgovarajte o potrebama koje su neophodne, možda vam treba novi raspored, nova podela obaveza, promena ponašanja
Otkriveno zašto muškarci besne na svoju lepšu polovinu!

4. Uvedite “tajm-aut”
Nekada svađu jednostavno nije moguće rešiti dok se oboje ne smirite. Sasvim je legitimno da se razdvojite, i možda čak i prespavate, kako biste sve rešili “hladnih glava”.

5. Ne vređajte
Pogrdna imena vam jednostavno ne mogu biti ni od kakve pomoći u prepirci sa partnerom. Uostalom, vređanje je veoma podlo i nisko. Sigurno znate i možete bolje od toga! Izbegavajte pogrdna imena, ali i ružne opaske koje deluju kao prave varnice. Svađa bi trebalo da bude otvorena, ali iskrena i puna poštovanja.

Opširnije pročitajte na sajtu Najbolja mama na svetu.com

Pogledajte još