MISTERIJA: Tri devojke nestale bez traga

Tri reprezentativke Demokratske Republike Kongo na Svetskom juniorskom prvenstvu za rukometašice, koje su bile smeštene u Đurđevcu, pobegle su iz hotela.

Iz izvora bliskih organizaciji Prvenstva saznajemo da se sumnja da su rukometašice, u dobi od 18, 19 i 20 godina, pobegle jer nisu želele da se vrate u svoju zemlju pogođenu građanskim ratom, pljačkama, ubistvima i silovanjima.

U jutarnjim satima odgovorna osoba organizacijskog odbora Svetskog juniorskog prvenstva za rukometašice izvestila je koprivničko-križevačku Policijsku upravu da su tri rukometašice Demokratske Republike Kongo nestale iz hotela u Đurđevcu, gdje su rukometašice smeštene.

Policija traga za njima
Napustile su hotel u ranim jutarnjim satima na za sada neutvrđen način, doznaje se u policiji, koja još traga za njima.

Iako policija to nije potvrdila, postoji sumnja da su već ranije osigurale prevoz iz Đurđevca. Izmakle su pratnji, koja se brine da sve budu na broju, i pretpostavlja se kako bi, ako su još u Hrvatskoj, od vlasti mogle da zatraže azil.

Beg njihovih sportista nije novost
Inače, danas je Kongo u Koprivnici igrao utakmicu protiv francuskih juniorki, a zbog nestanka svojih reprezentativki nisu pravili preveliku frku. Beg njihovih sportista sa sportskih takmičenja u stranim državama, posebno u Europi, i nije nekakva novost i na to su, kazali su neslužbeno, već navikli.

O begu afričkih sportista dosta se pisalo i za vreme Olimpijade u Londonu, gde je nestalo njih 20-ak, a najviše iz Kameruna, Konga, Gvineje i Obale Slonovače. Svi oni su nestali u nadi da će dobiti azil.

Svetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice održava se u Hrvatskoj od 28. juna do 13. jula.

Izvor: danas.net.hr

Pogledajte još