Seks zbog mira u kući

Objavljena je knjiga čiji autori tvrde da su otkrili prave razloge zbog kojih žene imaju seksualne odnosne. Iako se dosad smatralo da je reč samo o romantičnim razlozima, čini se da ipak nije tako i da su razlozi nešto prizemniji, prenosi Tportal.

Čini se da žene idu u krevet sa svojim partnerima iz najčudnijih mogućih razloga. Cindy Meston i David Buss, autori knjige "Zašto se žene upuštaju u seksualne odnose, 200 najčešćih razloga", navode da žene pristaju na seks zbog dosade, mira u kući, izlečenja glavobolje, pa čak i u znak zahvalnosti za lepu večeru.

"Istraživanja pokazuju da se većina muškaraca u seksualne odnose upušta na osnovu privlačnosti, dok će žene pristati na seks čak i kada im se muškarac ne sviđa", tvrde autori knjige, inače psiholozi sa univerziteta u Teksasu.

Istraživanje je obavljeno za potrebe knjige, a obuhvatilo je 1.006 žena koje su dale iznenađujuće odgovore. Jedna od njih je izjavila kako to čini iz duhovnih razloga jer je tako najbliže Bogu. Druge su navele da im seks služi kao lek za stres i glavobolju, a neke na taj način žele usavršiti svoje seksualne veštine.

Većina žena, njih 84 posto, priznala je da seks koristi kao sredstvo kojim će naterati partnere da obave neke kućne poslove.

'Seksam se jer mi je dosadno, a to je i lakše nego svađanje', otkrila je jedna od ispitanica. Druga je priznala da je nekoliko puta pristala na seksualne odnose jer je žalila te muškarce.

Neke su žene priznale i da im seks služi kao znak zahvalnosti za lepu večeru ili skupi poklon pa su se osećale dužne da daju i nešto zauzvrat. 

N.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.