Beograd uskoro preuzima Bus plus

Vesić je, najavio niz promena u funkcionisanju gradskog prevoza, navodeći da je formirana radna grupa koja treba da utvrdi novu tarifnu politiku jer, dodao je, postojeća ima niz nelogičnosti.

On je dodao da se prvi put radi brojanje putnika u autobusima, kako bi se tačno utvrdilo koliko putnika se vozi na odredenim linijama i koliko je na njima autobusa potrebno.

"Kako smo i obećali, svako vozilo javnog prevoza biće obezbeđeno kamerom, kako bi se smanjilo nasilje prema vozačima i putnicima", dodao je Vesić.

On je rekao i da će biti nabavljeni novi aparati koji će na pravi način regulisati nivo buke u Beogradu, jer postoje ozbiljne pritužbe građana.

"Javna nabavka za zoniranje buke u gradu urađena je prvi put", rekao je Vesić i dodao da će grad Beograd u toku godine ostvariti dva ili tri javno-privatna partnerstva, a cilj je da se prvi projekat te vrste uradi za deponiju Vinča, jer je to najneuređenija tačka ovog dela Evrope.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da pripremu za tako veliki projekat uradi Evropska banka za obnovu i razvoj, a da grad u međuvremenu uredi imovinsko-pravne odnose i planove detaljne regulacije, kako bi bili spremni da početkom sledeće godine bude raspisan međunarodni tender za upravljanje deponijom.

Kako je dodao, do sada se javilo 13 zainteresovanih kompanija sa kojima su obavljeni razgovori.

Vrednost projekta je, kako je dodao, između 200 i 300 miliona evra, a to će rešiti veliki ekološki problem i omogućiti Gradu da ima dodatne prihode, a biće moguća i proizvodnja struje, kao i nekoliko stotina radnih mesta.

Pogledajte još