STRAVIČNO: Ubio šestočlanu porodicu jer su odbili da kažu gde mu je bivša žena!

Ron Li Haskel (33) iz Hjustona u Teksasu uhapšen je u sredu uveče, nakon što je iz vatrenog oružja ustrelio šest članova porodice svoje bivše supruge – svastiku Kejti Stej (34), njenog supruga Stivena Steja (39) njihove sinove od 4 i 14 i ćerke od 7 i 9 godina. Pogubio ih je ispaljujući im metak u potiljak.

Jedini preživeli član porodice, 15-godišnja devojčica, takođe je zadobila tešku povredu glave, ali je pala i pravila se da je mrtva dok Haskel nije otišao, da bi zatim telefonom pozvala policiju.

(old_image)

AP Photo/Houston Chronicle, Cody Duty

Haskel i njegova supruga, Melani Kej Haskel, venčali su se 2002. u Kaliforniji. Rastavili su se juna 2013, a brak je zvanično razveden u februaru ove godine.

Bračni par je živeo u Juti i nikada se nije baš dobro slagao, o čemu svedoče i višestruka hapšenja Haskela zbog nasilja u porodici, pri čemu je u policiji zabeleženo da je suprugu vukao za kosu i udarao pesnicom u lice pred njihovom maloletnom decom.

Nakon razvoda, bio je kivan na celu porodicu bivše supruge, a naročito na njenu sestru koja joj je pomogla da ga napusti i započne nov život u Teksasu. On je pretio da će pobiti i njene roditelje, u čemu ga je verovatno sprečila policija, koja ga je uhapsila dok se šunjao oko njihove kuće.

O Haskelovom karakteru i bolesnoj opsesiji najbolje svedoči činjenica da je njegova rođena majka tražila i dobila zabranu prilaska. On ju je jednom prilikom lepljivom trakom vezao za stolicu i tako držao četiri sata, povremeno je daveći, samo zato što je doznao da je sa njegovom bivšom suprugom razgovarala telefonom.
Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Preživela devojčica je posvedočila da je teča dolazio dva puta, u unifomi službe za isporuku brze pošte, i da mu je ona oba puta kazala da roditelji ostala deca nisu kod kuće. On je, međutim, drugi put silom otvorio vrata, ušao, vezao devojčicu, i rekao da će sačekati da se vrate.

Kada su supružnici sa decom došli, uz pretnju oružjem je vezao i njih, položio ih licem ka podu, i zahtevao da mu kažu gde se nalazi bivša supruga. Pošto nije dobio tu informaciju, pobio ih je jedno po jedno, ispaljujući im metak u potiljak, a zatim mirno izašao napolje.

Policajci koji su ga uhapsili kažu da je nakon ubistva delovao “jezivo smireno”.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još