UŽIVAJTE BEZ KOČNICA: 5 razloga zbog kojih bi trebalo češće da masturbirate!

1.Pomaže nam da upoznamo telo i um

Nema ničeg sramnog ako želite da istražite “tamo dole”. Masturbacijom možete da istražite svoje najintimnije delove i otkrijete šta vam prija, a šta ne. Ona nam takođe pomaže da spoznamo seksualne sklonosti, da otkrijemo šta nas “pali” i zašto...

2. Masturbiranje je 100 posto sigurno

Teško da ćete zatrudneti ili dobiti polnu bolest ako se samozadovoljavate. Ona je najsigurniija metoda za postizanje vrhunca. Zašto joj onda mnogi kažu “ne”?

3. Dobra je za zdravlje

Život može biti stresan, bez obzira na to da li ste tinejdžer ili odrasla osoba. Tokom masturbacije, u telu i mozgu se oslobađaju acetilkolin, serotonin i dopamin, što može dovesti do psihičkog i telesnog opuštanja.

4. To je prirodno

Dodir je osećaj koji nam omogućava da istražujemo i bolje razumemo svet. Od rođenja deca upoznaju svoja tela dodirom. Isto tako, diranje sopstvenih intimnih delova bi trebalo da bude prirodna stvar, ali iz nekog razloga to nije tako. Shvatanjem masturbacije kao prirodnog dela seksualnog istraživanja možemo da srušimo predrasude i tabue.

5. Priprema za seks

Mnogi će se složiti s tim da prvi seks može da bude zastrašujuće iskustvo. Teško je znati što pali partnera ako nikad pre niste bili s njim, a još je teže znati što vas pali ako nikad niste masturbirali. Masturbacija pruža čvrst temelj za seks s partnerom.

Izvor: Net.hr

Pogledajte još