Ples oko šipke i tegovi 'krivi' za ORGAZAM tokom vežbanja?

Žene orgazam mogu da postignu i vežbajući, a 40 odsto njih tzv. koregazam doživelo je više od 10 puta, potvrdilo je istraživanje sa američkog Univerziteta Indiana. Najčešći je tokom vežbanja trbušnih mišića, a doživelo ga je čak 45 odsto pripadnica lepšeg pola. To su vežbe poput igranja oko šipke, dizanja tegova, penjanja po konopcu, i vožnja bicikla.

Seksualno zadovoljstvo sem vežbajući trbušne mišiće, 26,5 odsto žena iskusilo je dižući tegove, 20 odsto na jogi, 15,8 posto vozeći bicikl, a 13,2 odsto na trčanju. Njih skoro 9,6 odsto orgazam je doživelo tokom šetnje, potvrdilo je istraživanje.

Ipak žene u tome ne uživaju isto kao što bi u spavaćoj sobi, a petina njih tvrdi da to jednostavno ne mogu da kontrolišu i da im je zbog toga neprijatno, piše Daily Mail.

- Vežbanje stimuliše simpatički nervni sistem kod žena koje su ionako već posebno osetljive, povećava im srčani ritam, stiska krvne žile i povećava pritisak u genitalijama. To može da prouzrokuje orgazam tokom treninga. Žene koje su doživjele koregazam priznaju da u tom trenutku nisu imale nikakve seksualne misli koje bi ga podstakle - napomenula je koautorka studije Debi Herbenik.

Izvor: dailymail

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.