Nasa objavila snimak koji će vas uplašiti: Pogledajte oblačnu masu koja je prekrila Srbiju

Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje od 3. avgusta, kaže meteorolog Časlav Stanojević. Kao što snimak NASA pokazuje, Srbija nije jedina zahvaćena novim ciklonom. I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine i obilne padavine, kao i na istoku i centralnom delu Srbije.

Promenljivo vreme očekuje se i u Beogradu i beogradskom kraju, sa relativno obilnim padavinama, koje "neće biti obilne kao na području centralne i istočne Srbije".

Kako je ranije danas saopstio RHMZ u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima.

Oblak je zahvatio velike delove Balkana, Italije, Austrije, Češke i Slovačke

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 19, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni. I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Danas 31. jula i tokom noći između 31. jula i 1. avgusta u Srbiji se očekuju obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, lokalno i oko 80 litara po kvadratnom metru, uglavnom na jugu Banata, u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i ojujnim vetrom, upozorava se u saopštenju.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 8. avgusta, biti pretežno sunčano i toplije vreme.

Tokom popodneva, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinama. Temperatura će biti uglavnom oko prosečnih vrednosti.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić upozorio je ranije danas građane da se u narednih 12 sati, na teritoriji Nišavskog okruga, očekuju lokalne nepogode takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.