Mislio da je nasilje stvarno: Ispovest policajca koji je uleteo u predstavu da spase ženu!

Policajac Nedeljko Kontić (47), koji je u Prnjavoru uleteo u pozorišnu predstavu i odbranio glumicu od „muža nasilnika“, takođe glumca, rekao je:

'- Nisam znao da je gluma i da je reč o pozorišnoj predstavi. Instinktivno sam, u nameri da zaštitim žrtvu, reagovao čuvši vrisku, jauke i zapomaganje. Instinktivno sam, u nameri da zaštitim žrtvu, reagovao čuvši vrisku, jauke i zapomaganje. Pogotovo što je u tom trenutku u gradu bilo mnogo ambasadora i predstavnika stranih država, koji su došli na manifestaciju “Prnjavor, mala Evropa' .

Kako pišu “Novosti”, on je “spasao je majku troje dece od supruga nasilnika” pred očima iznenađenih glumaca i više stotina okupljenih. Povici iz publike “Stani! Gluma je! Pusti ga, čoveče! Predstava je!“ spasili su zgranutog dvadesetogodišnjeg glumca Aldina Fafulovića od hapšenja.

- Imao sam na umu bezbednost prisutnih, ali i to da sprečim sramotu da neko, pred uvaženim gostima iz sveta, šamara ženu i seče joj kosu – obrazlaže svoj gest Nedeljko Kontić.

Nesvakidašnja predstava u Prnjavoru odjeknula je u regionu i u zasenak bacila i sam festival. Prema rečima komandira Miroslava Đukića u Policijskoj stanici Prnjavor za reakciju policajca imaju samo reči hvale, pa je on pohvaljen od menadžmenta stanice.

- Nismo bili obavešteni o održavanju predstave i to na otvorenom, bez bine. I sama masa ljudi, koja je čuvši vrisku nagrnula na trg, bila je zbunjena i iznenađena. Pogotovo kada su se u rukama muškarca našle makaze. Nije bilo redara koji bi, pre svih, upozorio policajca da je reč o predstavi. Angažovan na obezbeđenju javnog reda i mira, čuvši vapaje i vrisku, naš policajac je reagovao kao što bi svaki profesionalac. Zato smo ga i pohvalili - kaže komandir Đukić, dodavši da su mnogi prisutni njegovu intervenciju propratili aplauzom.

Intervencija prnjavorskog policajca naišla je i na pohvale i simpatije i kod predstavnika zemalja iz EU.

Udruženje “Romska devojka” priredilo je predstavu na Trgu srpskih boraca, u izvođenju višestruko nagrađivanog amaterskog 'Forum teatra iz Viteza', u sklopu Festivala nacionalnih manjina.

Predstava je nastavljena, ali sa utiskom prisutnih da je umalo uhapšeni glumac “nasilnik” Fafalović svoju ulogu priveo kraju upola tišim glasom, često bojažljivo gledajući prema pristiglim policajcima.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.