Da li ste spremni za ono što nas čeka: BusPlus kontrolori okrenuli novi list!

Na autobuskim stanicama u gradu od jutros se nalaze kontrolori u drugačijem izdanju od onog u kojem smo navikli da ih viđamo. Prepoznatljive bele majce, koje su mnogima znak da munjevitom brzinom moraju ili da otkucaju kartu ili beže iz busa, zamenili su teget bojom. Ali to nije jedina promena.

Delili su letke na kojima piše da plaćanjem javnog gradskog prevoza naš grad može biti, na godišnjem novou bogatiji za 41 milion evra ili u prevodu: 300 novih solo autobusa ili 20 novih tramvaja ili 2 puta rekonstrukcija ulice Vojvode Stepe ili 2700 klima uređaja u vozilima GSP "Beograd" ili 160 montažnih kuća za poplavljena područja.

Ovaj gest naprasne ljubaznosti Beograđani su prihvatili tek kada su bili sigurni da im niko neće tražiti bus plus karte na uvid na autobuskoj stanici. Neki su se upustili u ćaskanje sa 'kontrolorima u novom ruhu' pa su se najčešće mogli čuti komentari tipa: "Ne pada mi na pamet da kupujem kartu, gotovo svakog jutra kasnim na posao zbog letnjeg reda vožnje." Nezadovoljne su radnici Bus Plusa pokušali da umire osmesima, naravno bez uspeha.

Očigledno da lepa reč ne otvara gvozdena vrata kod onih koji na 35 stepeni u saobraćajnom špicu, vise na vratima prepunog autobusa dok razmišljaju kakve će kritike dobiti na poslu, jer ponovo kasne, jer su taj isti autobus predugo čekali. Gvozdena vrata će otvoriti samo onda kada gradski prevoz bude uređen.

M.M

Pogledajte još