Sve za informacije iz prve ruke: Đurićevog advokata plaća jedan tabloid?!

Ukoliko se ispostavi da je tačna tvrdnja Igora Jurića da jedne dnevne novine finansiraju odbranu Dragana Đurića koji je osumnjičen za ubistvo Tijane Jurić kako bi zauzvrat dobijale ekskluzivne informacije, to će biti dokaz da su srpski mediji dotakli dno, zaprepašteno pišu "Naše novine".

Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić (15) iz Subotice, kaže da je ogorčen jer je, kako tvrdi, saznao da jedan od čitanijih nacionalnih tabloida plaća odbranu Draganu Đuriću (34), mesaru iz Surčina, osumnjičenom za teško ubistvo i silovanje male Tijane.

"U subotu smo iz Beograda dobili informaciju da jedan od srpskih tabloida plaća odbranu Draganu Đuriću to jest njegovog advokata Viktora Gostiljca. Izvori su nam dosta precizni. Istražićemo ovo i kada budem imao dokaze, reći ću vam o kom je tabloidu reč. NE znam šta bih rekao. Strašno", objašnjava Igor Jurić za "Naše novine".

Iako Jurić nije sto odsto siguran u istinitost informacije, sama činjenica da je tako nešto moguće je zabrinjavajuća, a ipak nimalo začuđujuća.

Ukoliko se ispostavi kao tačna, pokazatelj je u kakvom se stanju nalaze određeni mediji i dokle su spremni da idu zarad tiraža, saglasni su sagovornici "Naših novina".

"Nažalost, s obzirom na to šta se sve dešavalo u poslednjih mesec dana, ova vest me ne čudi. Pojedini mediji prelaze sve granice, pa se teško mogu nazvati novinarima", smatra Vukašin Obradović, predsednik Nezvisnog udruženja novinara Srbije, i dodaje da nismo dotakli dno, kako se misli, jer ovaj slučaj pokazuje da "može i dalje i gore".

Vojislav Tufegdžić, urednik u nedeljniku "Novi magazin", kratko je za naš list rekao da ne može da poveruje da je ta informacija tačna.

"Viđali smo to u filmovima, ali ako su ti novinari stvarno prešli granicu, ja prosto nemam reči, to je ve što mogu da vam kažem", izjavio je Tufegdžić.

Mašan Lekić, urednik emisije "Dosije" na Prvoj televiziji, smatra da su, ako se ispostavi da je otac male Tijane dobio pravu informaciju, te novine dotakle dno dna. Pozvali smo i Miloša Vasića, dugogodišnjeg novinara Vremena, kojeg ova vest nije začudila.

"Nimalo me ne iznenađuje takva gadost s obzirom na to da znam s kim imamo posla i kakvo je stanje u medijima", zaključio je Vasić.

Prve naznake da je novinarstvo probilo dno kada je reč o ovom slučaju pojavile su se još u toku potrage za Tijanom. Prvo je njena porodica praktično označena kao glavni krivac nestanka zbog navodnih dugova zelenašima, što se ispostavilo kao netačno. Pošto je tijana pronađena, Igor Jurić izašao je u javnost i rekao da je trpeo pritiske određenog medija i njegove ucene jer sliku nestale devojčice nisu želeli da objave ukoliko ne dobiju njegovu ekskluzivnu izjavu.

Izvor: Naše novine

Pogledajte još