Obuzdajte znojenje i otarasite se neprijatnog mirisa!

Teme: Naprskajte kosu suvim šamponom – čak i ako je čista. Jer on će za teme uraditi isto ono što bebi puder radi telu: upiće znoj.

Dekolte: Probajte ovaj trik kako biste izbegli znojni dekolte: napuderišite grudi bebi puderom, a u grudnjak stavite tanke uloške (intimne) kako bi upili znoj.

Lice: Zaboravite na papiriće za upijanje sebuma jer dezodoransi za lice su tu. Ovaj tip dezodoransa radi na istom principu kao i klasični, blokira folikule znojnica aluminijskom soli, bez začepljivanja pora, kaže dr. Zeichner.

Pazuh: Od običnog dezodoransa pređite na one s oznakom 78H jer oni sadrže najveći postotak aluminijuma. Nanesite ga pre spavanja kada žlezde znojnice miruju, što omogućuje formuli da što bolje deluje sledećeg dana.

Stopala: Vrućina u zarobljeništvu obuće uzrokuje znojenje, a onda znoj prouzrokuje neugodne mirise. Ako je moguće, leti što više nosite sandale ili naprskajte stopala i unutrašnjost obuće dezodoransom.

Unutrašnja strana bedra: Ako se znojna bedra učestalo trljaju jedno o drugo, može nastati osip. Kopirajte trkače i koristite stik za telo protiv trenja. Dobijete li osip, trebaće vam dermatolog.

Izvor: cosmopolitan

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.