Stigli poznati Farmeri

Jedan od najzanimljivijih projekata, koji će trajati dva i po meseca, počeo je ulaskom 17 poznatih ličnosti na zapuštenu farmu površine 1.120 kvadratnih metara u okolini Barajeva. Bilo je zanimljivo videti pevačicu Snežanu Mišković Viktoriju u pravoj seoskoj garderobi sa štrikanom maramom na glavi. Ali i pravu fensi farmerku Anu Nikolić koja se pojavila u visokim potpeticama i crnoj mini haljini, pa je zbog blata i sitnih kamenčića bila primorana da zamoli Sašu Ćurčića Đanija da je prenese do kuće.

- Mislim da će biti mnogo manje svađe ovde nego što je bilo na "Farmi" u Hrvatskoj, jer su ovo već afirmisani I poznati ljudi koji žele da sačuvaju svoj obraz. Ja priznajem da sam u prednosti u odnosu na druge takmičare jer sam već okusila farmerski život, ali i pored toga borba će biti ravnopravnaizjavila je pedesetjednogodišnja pop pevačica Marina Perazić, koja je zahvaljujući učešću u hrvatskom rialiti šou-programu „Farma“, zaradila oko deset hiljada evra, što je iskoristila da plati zaostale račune, kupi laptop i deo novca odvoji za školovanje ćerki.

U kući koja se prostire na 240 metara kvadratnih, u istoj sobi na slamarici postavljenoj na drvenim krevetima spavaće svih 17 takmičara. Ukoliko budu želeli da se okupaju, stanarima će biti na raspolaganju jedno bure sa česmicom, a umesto kupatila moraće da koriste čučavce koje će sami prazniti i čistiti. Nakon ulaska na farmu, pevačica Maja Nikolić (koja je inače došla u satenskoj crvenoj haljini) posetila je ženski poljski toalet sa baterijskom lampom i odma digla frku zbog velikog nereda u toj prostoriji. Biće tu svega i svačega, s obzirom da su nakon ulaska gde ih je sačekala prijatna dobrodošlica u vidu stola prepunog hrane, sačekao ih je i mentor Proka, čovek iz okoline Barajeva koji će im svojim savetima pomagati u obavljanju seoskih poslova. On će biti zadužen i za ocenjivanje uspešnosti farmera, a u prvoj nedelji upravo on će proglasiti gazdu i sluge.

Kako u kući ima samo 15 kreveta, fudbaler Saša Ćurčić i muzičar Toma Panters su se prijavili da spavaju u štali. Takmičari među kojima su reper Igor Lazić Nigor, manekenka Olja Crnogorac, folk pevačica Big Mama, muzičar Nikola Hadži Nikolić, glumac Branko Babović, bivša misica Dajana, voditelj Zoran Radojković Pile, pevač Milan Topalović Topalko, pevačica Cakana, novinar Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, moraće da se snađu sa prvom nagradom koju su dobili, sa kravom, koju će morati da pomuzu već prvog jutra.

Neće dobijati toalet-papir niti sapun, i za takve higijenske potrebe će morati sami da se snalaze. Kada je hrana u pitanju, stanari mogu da koriste samo namirnice koje sami uzgajaju, i isključivo od njih će zavisiti da li će ostati gladni. Hranu će pripremati na šporetu na drva koja će morati sami da seku starinskom testerom. U zavisnosti od njihovog angažovanja na farmi, takmičari će dobijati nagrade, a ako budu uspešni, moći će da unapređuju farmu i uslove života.
Takmičari će tokom boravka ispunjavati razne radne zadatke, mahom vezane za farmu, a na obližnjoj pijaci će meštanima Barajeva prodavati namirnice koje uzgajaju.

Svake nedelje će se birati gazda domaćinstva i dve sluge. Gazdu uvek imenuje izbačeni ukućanin. Nominovani za izbacivanje se biraju na veoma interesantan način. Publika će imati pravo da SMS glasovima nominuje jednog takmičara koji kada ga izglasaju postaje duelista. Publika neće smeti da nominuje gazdu i sluge farme. Drugi nominovani (duelista) je jedan od sluga, a bira se tako što farmeri dele šibice slugama. Onaj sa najviše šibica ulazi u duel. Duelisti će 24 sata pre izbacivanja odmeravati snage u posebnoj, izolovanoj prostoriji, a publika će glasovima izbaciti jednog.

Rečima je teško opisati šta sve takmičare „Farme” čeka.

Uslovi:
- nema struje ni elektronskih uređaja
- voda se uzima iz sto metara dubokog bunara
- cigarete se zavijaju
- spava se na drvenim krevetima
- posteljina je od sena
- koristi se poljski WC
- nema toalet-papira
- koristi se šporet na drva

Pravila
- svake nedelje se bira gazda farme
- uz gazdu se biraju i dvoje sluga od kojih jedan ide u duel za izbacivanje
- za svaki dobro obavljen zadatak farmeri će osvajati dukate i bolje uslove života
Novac
- pobedniku 100.000 evra
- VIP ličnosti će dobijati honorar za svaku nedelju

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

..

Pogledajte još