Znate li gde će završiti deo humanitarne pomoći za Obrenovčane?

Čišćenje Beogradskog sajma, koji je pre nepunih 15 dana zatvoren kao prihvatni centar za ugrožene u poplavama, trenutno je u toku, a sve stvari koje su imale upotrebnu vrednost sukcesivno su prebačene u Obrenovac. Dušeci i deo garderobe, koji više ne mogu da se koriste, biće bačeni na deponiju.

U Obrenovac će do sutra biti prebačeno 400 dušeka i oko 180 kreveta, kao i ceo šleper zapakovane garderobe koja se još može upotrebiti. Neupotrebljive stvari će sa oko 20 kamiona radnici „Čistoće“ prebaciti na gradsko smetlište.

“Hale 5 i 11 su prve otvorile vrata ugroženima sa cele teritorije grada, a najviše ljudi je bilo iz Obrenovca”, kaže Darko Glavaš, direktor „Beokoma“.

“Kada je već bilo jasno da će biti potreban prostor na kojem bi bila smeštena sva pomoć koju su građani Beograda nesebično davali otvorili smo i hale 3 i 4. Kroz ove, ali i ostale prihvatne centre u prestonici, tokom majskih poplava, prošlo je 25.000 građana. Važno je napomenuti da je deset odsto bačenih stvari od ukupne količine donirane garderobe” , dodaje Glavaš.

Izvor: Novosti

Pogledajte još