Istina o vodi koju pijete možda će vas uplašiti

Čak 99 odsto molekula u ljudskom organizmu čine vodeni molekuli i zato je voda veoma važna. Ali, nije samo bitno da li ispunjavate kvotu od osam popijenih čaša vode dnevno, bitno je i kakvu vodu pijete baš kao i kakvu hranu jedete. Debelo ćete se prevariti ako pomislite da je voda iz česme pa čak i ona flaširana čista i dobra za naš organizam kakvu bi trebalo da pijemo.

1. Pesticidi koji se koriste za ubijanje korova su iste one hemikalije koje se koriste pri hlorisanju vode.

2. Čak jedna trećina flaširane vode nad kojom su sprovedena detaljnija istraživanja sadrži značajnu količinu hemikalija i bakterija i ne zadovoljava zdravstvene standarde.

3. Istraživanja su pokazala da što duže voda stoji u plastičnim flašama na policama supermarketa ili u vašem frižideru to je veći rizik da ćete u organizam uneti poprilične količine hemikalije koja se zove antimon koja važi za potencijalni kancerogen.

4. U Americi je potvrđeno da čak 25-30 odsto flaširane vode je u stvari voda iz česme koja je u nekim slučajevima naknadno tretirana, a u nekim nije. Proverite na etiketi poreklo vode koju koristite i koje se supstance koriste za njeno pročišćavanje.

5. Činjenica je da industriju flaširane vode niko ne kontroliše, postoji minimalan broj regulativa koje treba da se ispoštuju i zato oprezno kupujte i koristite vodu.

Koju vodu piti?

Da biste u potpunosti bili sigurni da je voda koju pijete čista i zdrava najbolje bi bilo da kupite filtere za pročišćavanje vode u vašem domu i kad krećete napolje vodom napunite matalnu ili staklenu flašicu.

Izvor: Vesti.rs