Nedi Ukraden plene imovinu!

0

Pevačica Neda Ukraden suočava se sa oduzimanjem dela placa, prenose crnogorski mediji.

Pevačica Neda Ukraden, koja 40 godina ima kuću u tivatskom naselju Lepetani, suočava se sa oduzimanjem dela placa, prenose crnogorski mediji.

Ona je “Vijestima” rekla da joj Opština Tivat i investitori u gradnji stanova, pod plaštom javnog interesa, oduzimaju imovinu.

Ovde imam kuću od 1975. godine, a 1989. sam kupila u njenoj blizini još jedan plac od 359 kvadrata. Kada sam nedavno tražila građevinsku dozvolu da mi kćerka i zet na tom placu sazidaju nešto za sebe, ispostavilo se da je od mog placa volšebno nestalo skoro 90 kvadrata, koji su pripisani susednim parcelama. U međuvremenu, pojavio se Rus koji godinama zida stanove za prodaju u Lepetenima i zatražio da mu prodam plac rekavši mi – ne možeš ti tu ništa graditi, jer nemaš dovoljno površine, oduzeti su ti kvadrati za put“, rekla je Ukraden “Vijestima“, a prenosi Opera17.

U oktobru prošle godine, poznatoj pevačici je stigao dopis da joj se izuzima po oko 50 kvadrata površine spornog, ali i obližnjeg placa na kojem joj je kuća “za potrebe izgradnje pristupnog puta parcelama 27/1, 27/2 i 27/3 KO Lepetani“.

Reč je o tri parcele u neposrednoj blizini (stepenasto postavljene livade), koje su, u međuvremenu, jedan od komšija – Vančo Apostolov iz Makedonije i njegova sestra Radmila, prodali.

Apostolov, koji i sada ima kuću sa dvorištem ispod nas, uz sami put Tivat – Kotor, imao je prilazni put preko tog dela svog imanja na tri placa iznad kuće, koje je prodao bliskim srodnicima glavne administratorke Opštine Tivat Jovanke Laličić. Međutim, on je nakon prodaje stavio kapiju na dno svoga placa, a novi vlasnici sada preko tuđeg hoće da idu do imovine koju su kupili“, rekla je ona “Vijestima”, dodajući da je pokrenula “vansudski postupak utvrđenja međa“ i da je veštak geodeta konstatovao da su delovi njenog placa već ranije dospeli u granice imovine koje je Apostolov preprodao.

Sada su na sceni svojevrsne ucene – ne daju mi građevinsku dozvolu, jer ne pristajem na takvu njihovu parcelizaciju, u kojoj su već prisvojili deo moje imovine, a hoće još da postojeći kolski prilaz našim kućama produže do svojih parcela, i sa postojeća 3,5 metra, prošire na šest metara, kao da je reč o magistrali. Ja im to sigurno neću tek tako dozvoliti“, poručuje Neda Ukraden, a prenosi Opera17.

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.