Ronaldinjo: Ne povlačim se iz fudbala

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Brazilski fudbaler Ronaldinjo negirao je navode španskih medija da će se povući iz fudbala.

Španski list Sport u nedelju je objavio članak u kojem se navodi da Ronaldinjo ozbiljno razmatra mogućnost o povlačenju iz fudbala. Međutim, nekada najbolji fudbaler sveta u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA), rekao je da će nastaviti igračku karijeru.

"Nikada nisam razmišljao o povlačenju. Ta vest je neosnovana i objavljena u senzacionalističkom listu kakav je Sport. Oduvek sam uživao u fudbalu, srećan sam što igram u Milanu, kao što sam bio srećan u ostalim gradovima i klubovima u kojima sam igrao", navodi se u saopštenju na sajtu 29-godišnjeg Brazilca.

Ronaldinjo je naveo i da mu ne smetaju kritike, ali da ne dozvoljava da se o njemu objavljuju lažne informacije.

"Ne smeta mi kritika, pozitivna i negativna, ali samo ako je zasnovana na činjenicama. Ne mogu da dozvolim da neko piše laži. Međutim, verujem da mediji u svetu i pored svega, pokušavaju da dobiju pouzdanu informaciju ili barem izjavu od osobe o kojoj žele da pišu", dodaje se.

"Od kada sam igrao u Barseloni list Sport je uvek objavljivao neistinite i zlonamerne priče o meni i to je bez sumnje lov na veštice. Takvim listovima niko ne veruje", smatra Ronaldinjo.

Brazilski fudbaler rekao je da namerava da ostane u Milanu dok mu ne istekne ugovor sa tim klubom.

"Ugovor sa Milanom mi ističe 2011. godine i nameravam da ostanem do kraja. Borićemo se za svaki trofej", poručio je Ronaldinjo.

Ronaldinjo je karijeru počeo u Gremiju, odakle je 2001. godine prešao u Pari Sen Žermen. Posle dve godine u pariskom klubu potpisao je za Barselonu sa kojom je osvojio po dve titule šampiona i Superkup Španije, a 2006. godine i Ligu šampiona.

On je 2008. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Milanom vredan 18,5 miliona evra.

Za reprezentaciju Brazila, sa kojom je trijumfovao na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, nastupio je 87 puta uz 32 postignuta gola.

Pogledajte još