Ovo su sigurni znakovi da ste počeli da starite!

Zaboravljate imena ljudi koje poznajete? Sve češće vam pada na pamet popodnevno dremanje? Sve češće idete do lekara. Ako ste potvrdno odgovorili na ova pitanja, onda znajte da ste i službeno – ostarili.
Osim navedenih pojava, znakovi starenja su i sve veća naklonost klasičnoj muzici i ozbiljnim radijskim emisijama, kao i zaboravnost, gubitak zdravlja zuba, otkriva najnovije britansko istraživanje.
Nije novost da starenje plaši žene, a one same otkrivaju kako su za njih prvi znak starosti – bore. Odmah posle toga slede grudi koje gube bitku sa gravitacijom, zatim gubitak zuba te izjava – sećam se kada je ova pesma prvi put puštena.
Žene zbog starenja danas osećaju strašan pritisak. Većina smatra kako ih društvo doslovno prisiljava da izgledaju mlađe pa mnoge posežu za kremama i raznim – manje i više invazivnim – tretmanima za podmlađivanje. U borbi za zadržavanje mladosti, žene, pokazuje istraživanje, troše mnogo vremena i novca.
Prema podacima iz istraživanja, žene su najopterećenije starenjem krajem 30-ih i početkom 40-ih godina. Ali dobra je vest ta da nakon toga kreće životno razdoblje u kojem žene prihvataju svoj izgled i osećaju se dobro u svojoj koži pa mnoge tvrde da nikada nisu izgledale i osećale se bolje kao i da se nikad ne bi vratile u dvadesete.
Izvor: tportal