Sve je spremno za sutrašnju šetnju: Ovako izgleda trasa Prajda (VIDEO)

Okupljanje za sutra najavljeno je u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca – iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Povorka bi, kako je najavljeno, trebalo da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.

Predstavnik Organizacionog odbora Prajda Boban Stojanović rekao je da ni oni u Organizacionom odboru ne znaju da li će se Prajd održati, ali da veruju da će do šetnje doći, dodajući da su ove godine institucije dale podršku organizovanju Prajda, a da to potvrđuju i brojni sastanci sa ministrima među kojima je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Da li je podrška bila iskrena znaćemo sutra ako Prajd bude održan – rekao je Stojanović dodajući da su ove godine i mediji mnogo povoljnije izveštavali.

Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi kako će proteći za danas najavljeni skupovi protiv Parade ponosa i kakvi su njihovi bezbednosni rizici.

On je istakao i da je za nedelju dana Prajd vika održano 30 događaja i da nije bilo problema i da je sve prošlo u najboljem redu. Kako je rekao, jedino pitanje je šta će se desiti sa paradom ukoliko se danas dese neki incidenti na najavljenim skupovima.

– Javnost nikada nije obaveštena o bezbednosnim rizicima današnjih skupova – zaključio je Stojanović.

Izvor: Telegraf