Profesionalke savetuju: Kako i kada pričati seksi

Istreniranim profesionalcima ovo, verovatno, nije problem, ali nama ostalima mogao bi da bude i te kako. U raznim istraživanjima koja se tiču toga šta je seksi i šta pomaže da seks bude bolji, senzualan glas i “dirty talk” uglavnom su pri vrhu. Iako se time ne zamaramo na svakodnevnoj bazi, ponekad seksi govor može doći kao korisna stvar. The Cut je pitao žene koje se ovime bave kako tačno zvučati seksi. Ovo su njihovi saveti :

1. Pričajte polako i “baršunasto”
Krenite polako i slušajte drugu osobu. Pratite kako reaguje, što joj se sviđa, ne žurite s agresivnim vokabularom već pustite da se situacija razvija sama od sebe. Na ovaj način će vam se i sama brzina govora usporiti, omogućavajući vašem glasu da bude senzualniji i malo više “baršunast”.

2. Ne osuđujte
Pre nego što krenete s ovakvim zavođenjem, proverite jeste li na istoj talasnoj dužini sa partnerom. Razgovarajte o tome što volite, što vam se u seksu sviđa. Najvažnije je da se osećate prijatno u svojoj koži te da se i druga osoba tako oseća. Nemojte osuđivati nečije fantazije, ali budite sigurni da i vas druga strana neće osuđivati jer će tako sve ispasti kako treba.

3. Prihvatite svoj glas kakav je
Nemaju svi duboki, seksi, pomalo grublji glas. Neko zvuči kao “Nanny Fine”, no nju to nije sprečavalo u zavođenju. Radite sa onime što imate, pričajte sa samopouzdanjem jer je ono seksi, a samim time će i vaš glas biti seksi. Biti u trenutku je najvažnije, a ne briga oko toga zvuči li vam glas prenazalno ili ne.

4. Zaboravite stenjanje s pornića

Mislim da ne moramo da konstatujemo koliko je stenjanje porno glumaca nerealno i “fejk”. Pokušate li da ih kopirate, a da vam ti zvukovi inače ne leže, delovaćete isforsirano i neprirodno. Neka vam zvukovi koje proizvodite dođu sami od sebe, budite u trenutku i jednostavno se prepustite. To je seksi.

5. Vulgarne reči koristite strateški
Nekome su psovke za vreme seksa odličan izduvni ventil ili najbolja moguća predigra, dok se drugi jednostavno ne osećaju prijatno niti da ih izgovaraju niti da ih slušaju. Iako ponekad zaista može doći kao odličan izduvni ventil ili način da se osećate “prljavo”, slušajte sebe i partnera, vidite da li odgovara to i jednoj i drugoj strani, i u kojoj meri. Ako volite da psujete, a drugu stranu to napaljuje – samo napred.

6. Obucite se za ulogu
Kada obujemo štikle za posao, osećamo se moćnije nego kad imamo patike, zar ne? Ista stvar može se primeniti i u seksi govoru. Zbog seksi odeće automatski ćete se osećati sigurnije i privlačnije, pa će vam i seksi govor doći prirodnije.

Nadlanu/PortalOko.hr