KAKVA GREŠKA: Tužila banku sperme jer je rodila crno dete!

Žena iz Ohaja tužila je jednu banku sperme jer su pomešali donore i dali joj spermu jednog afroamerikanca umesto belca koga su ona i njena partnerka izabrale.

Dženifer Kramblet (36) dospela je u medije pošto je banku sperme u blizini Čikaga tužila zbog "prevare", budući da su im dali spermu donora pod brojem 330 umesto 380.
Ona je u telefonskom razgovoru za Huffington Post kazala kako su ona i njena partnerka Amanda Zinkon želele da dete fizički podseća na njih, a posle sati pregledanja profila donora, konačno su naše odgovarajućeg - muškarca sa plavom kosom i plavim očima koji je izgledao poput Zinkon. Ipak nisu dobile spermu koju su želele i za koju su platile.
"Ovo nije rasno pitanje, volimo je - ona je ostvarenje svih naših snova. Ljudi misle da ne želimo ovo dete zbog njene boje kože, to nije istina i to me jako ljuti", kazala je Kramblet za svoju 2-godišnju ćerkicu, Pejton.
Međutim, budući da Pejton nije potpuno bela, Kramblet je kazala kako se porodica mora odseliti iz svog doma u Ohaju, mesta koje je opisala kao "belu, konzervativnu i rasno netolerantnu sredinu".
"Ovo nije Los Anđeles ili Njujork, mi nismo na obali, mi smo na farmi. Zabrinuta sam za Pejton. Biti lezbijka u maloj sredini je teško, nije mi bilo jednostavno dok sam odrastala, ne želim da i ona mora da prolazi kroz to", dodala je.
Iako je žena kazala kako još niko nije bio otvoreno verbalno agresivan prema njenoj ćerci i mešanoj porodici, čak i dobronamerni komentari ih dovode u nezgodne situacije, a to su pogotovo situacije u kojima se odmah vidi da je Pejton "usvojena"...
Banka je vremenom prestala da odgovara na njene pozive, a primila je pismo u kojoj joj se izvinjavaju na propustu i daju joj povraćaj novca.
Njihov je advokat kazao kako će tužiti banku, i kako traže kompenzaciju za sve pretrpljene neugodnosti, kao i dokaz da se tako nešto više neće desiti nikome.
"Ovo nije 1954. godina, već 2014. Kancelarija u kojoj radnici ručno zapisuju brojeve na uzorcima je strašno glupo", kazao je advokat para.
Izvor: istinito.com

Pogledajte još