Poslanik DS predložio da se uvede hemijska kastracija (VIDEO)

Dušan Milisavljević je novinarima u Skupštini Srbije rekao da hemijska kastracija nije povratak u srednji vek, već podrazumava primanje injekcija androgene blokade na šest meseci.

"Taj problem može da se reši medicinskim putem, da se leče, trenutno onesposobljavaju da izvrše seksualni čin, nasilje nad detetom i da sudija ima pravo da odredi dužinu davanja tih androgenih blokada i psihijatrijskog tretmana", precizirao je Milisavljević.

Kaže da je izmene predložio kao lekar i otac ženskog deteta jer je, kako je istakao, zgranut svirepim zločinima nad decom.

"Ovakvi zakoni postoje u nekim evropskim državama, kao i zemljama u okruženju kao što je Makedonija. Nadam se da će ovaj predlog dobiti podršku u parlamentu i poslati poruku pedofilima da država ima spreman odgovor", rekao Milisavljević.

Poslanica Demohrišćanske partije Srbije Olgica Batić najavila je da će sledeće nedelje predati predlog izmena Krivičnog zakonika kojima se predviđa uvođenje obavezne hemijske kastracije za višestruke silovatelje i pedofile.

Izvor: RTS

Pogledajte još