Zagonetni tunel otkriven ispod Novog Sada!(VIDEO)

0

Tokom izvođenja radova na gradnji toplovoda otkriven tunel za koji pojedini Novosađani veruju da predstavlja legendarnu mrežu koja spaja Petrovaradinsku tvrđavu sa bačkom stranom grada.

Tokom izvođenja radova na gradnji toplovoda na Limanu 4, u ulici Ive Anrića u Novom Sadu otkriven je tunel, javlja Radio 021.

Mnogi su pomislili da se radi o legendarnom podzemnom prolazu koji spaja Petrovaradinsku tvrđavu sa bačkom stranom Novog Sada.

Stručnjaci, međutim, tvrde da je to stari kanalizacioni kolektor koji je građen polovinom dvadesetog veka, pre nego što je Novi Sad počeo da ugrađuje azbestno-betonske cevi za potrebe kanalizacije.

Tako je “pala u vodu” teorija da je konačno otkriven jedan od brojnih tunela koji su od Tvrđave vodili ispod Dunava, ne samo do Novog Sada, već i Futoga i drugih naseljenih mesta u okolini, što e predmet brojnih urbanih legendi.

Iako nije dokazana legenda, o ovom otkriću izvođač radova je obavestio nadležne gradske organe, sutra bi trebalo da usledi raskopavanje i utvrđivanje kuda vodi ovaj tunel, kao i da li će uslediti njegovo zatvaranje, navodi 021 uz izvesnu skepsu da je ovo građeno sredinom prošlog veka.

Izvor: mondo.rs

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.