Teške utakmice tek predstoje

KATOVICE, 28. septembra 2009. (Beta) - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da Evropsko prvenstvo tek počinje, jer njegovoj ekipi predstoje mnogo ozbiljniji protivnici.

Srbija je završila prvi deo takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj sa tri pobede u Grupi D protiv Azerbejžana, Češke i Slovačke.

U drugoj fazi takmičenja u Grupi F Srbija će se sastati sa Turskom, Nemačkom i Italijom.

"Za nas Evropsko prvenstvo tek počinje, jer dolaze ozbiljniji protivnici. Prve dve utakmice protiv Turske i Nemačke puno će odlučiti. Sa dve pobede bili bi sigurno u polufinalu, što nam je i cilj", rekao je Terzić novinarima u Katovicama.

Prema njegovim rečima, Turska je ekipu koja je sigurno jedna od najkvalitetnijih u Evropi - na nivou Italije, Holandije i Rusije.

"To je ekipa koja ima odlične igračice i godinama igra dobro, ali od 2003. ne osvaja medalje na velikim takmičenjima. Ne smemo da joj dozvolimo lake poene, moramo da je držimo pod pritiskom. Mislim da smo kvalitetniji, ali videćemo sutra", rekao je Terzić.

On je dodao da će utakmica između Srbije i Nemačke odlučiti koja će ekipa, uz Italiju, u polufinale, a da su iz Grupe E kandidati Rusija, Holandija i Poljska.

Kapiten reprezentacije Jelena Nikolić naglasila je da je Turska dobra ekipa, ali da je Srbija "realno jača".

"Od starta treba da krenemo agresivno, jer im je sutra veoma važan meč. Vrlo dobro poznajem turske igračice, jer su njih četiri od šest igrale sa mnom", rekla je Nikolićeva.

Prema njenim rečima, odbojkašice Srbije su odmorne, ali četiri dana nisu imale ni dobar trening, ni dobar meč.

"Očekujem dobru utakmicu protiv Turske, dobru atmosferu i naravno pobedu", rekla je Nikolićeva.

Jedna od najboljih odbojkašica Srbije, Ivana Đerisilo, smatra da tek sada počinju "jake utakmice na šampionatu".

"Još nismo mogle da osetimo da je počelo Evropsko prvenstvo. Moramo jako oprezno da odigramo sa Turskom i Nemačkom da ne bismo morale da kalkulišemo", rekla je Đerisilo.

Ona je dodala da je Turska ne može da iznenadi, jer su igračice poznate.

"Mnogo njihovih igračica je s nama u kllupskim ekipama, tako da ne verujem da će nam stvarati probleme", rekla Đerisilo.

Odbojkašice Srbije igraju u utorak od 20.00 sa Turskom prvi meč u drugoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. 

Grupa E:
Rusija - Španija 15,30
Holandija - Bugarska 17,30
Poljska - Belgija 20,00

Tabela: Holandija i Rusija po 4 boda, Poljska i Bugarska po 3, Belgija i Španija po 2.

Grupa F:
Italija - Azerbejdžan 15,00
Nemačka - Češka 17,30
Srbija - Turska 20,00

Tabela: Italija i Srbija po 4 boda, Nemačka i Češka po 3, Azerbejdžan i Turska po 2.

Pogledajte još