fbpx

Aleksandra Prhal - Pardon my low-res: remixed

Slikarka Aleksandra Prhal bavi se advertajzingom kao dizajner i art direktor, gde je postigla zavidne uspehe, ali nam se ovoga puta predstavlja nekomercijalnim radom, koje nije slikarstvo već fotografija. Fotografija niske rezolucije (low res), instant fotografija njeno je polje istraživanja već duže vreme, jer je brza i dokumentarna.

Nakon uspešne prošlogodišnje izložbe Belgrade, pardon my low-res u Kući kralja Petra I, kojom je publici istovremeno otkrila i tehnološke mogućnosti različitih gedžeta ali raskošan talenat za beleženje incidentnih momenata svakodnevice grada - Aleksandra Prhal novom izložbom čini korak dalje - uvodeći u radove i druge prostore i nove, jedinstvene likovne zahvate, formalne eksperimente uobičajene slikarstvu.

Kolaži čija su osnova low-res fotografije i koji su nastali multiplikacijom detalja fotografija i poigravanjem kolorima predstavljaju višeslojni remiks, odaju futuristički model kretanja u slikarstvu, ali i statičnost istovremeno u zavisnosti od fokusa i ugla gledanja.

Ovi kolaži nisu jedinstveni samo po načinu na koji su nastali, već i po tome što posmataču ostavljaju mogućnost da se opredeli za sloj kolora i oblika koji želi da otkriva i zatim ga prati kroz kompoziciju, luta - kao što se nekada prepustimo lutanju svetom, svesni da je putovanje kroz prostor važnije od stizanja na cilj.

http://www.gradbeograd.eu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.