Hrvati se sprdaju sa hapšenjem gradonačelnika Zagreba

Odmah nakon hapšenja mnogi su izrazili podršku zagrebačkom gradonačelniku, naravno preko Fejsbuka. Ipak, izgleda da oni koji ga podržavaju imaju malih problema s ujedinjavanjem pa je do sada pokrenuto već pet stranica. Najviše fanova za sada ima stranica Milan Bandić - Podrška našem gradonačelniku, a sledi "Podrška Milanu Bandiću". Među onima koji podržavaju Bandića ima i osoba iz javnog života.

I na zvaničnoj stranici Milana Bandića na Fejsbuku korisnici objavljuju fotografije i poruke u kojima Bandiću izražavaju podršku i empatiju, ali i svoje zaprepaštenje njegovim hapšenjem i događajima koji su usledili.

"Pravi gospodin", kaže jedan komentator, dok drugi tvrdi da je Bandić "edan, jedini, neponovljivi". S druge strane jedan od "obožavalaca" predlaže da pošto "ima mnogo onih kojima je gradonačelnik pomogao", izađu pred USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta).

Ima i onih koji su ostali bez teksta pa su se oglasili slikom.

(old_image)

"Ma neka dođe novi i neka nabije JOŠ VEĆE POREZE I NEKA NIŠTA NIJE BESPLATNO!! I NEKA NEMA POVLASTICA ZA PENZIĆE NITI NIŠTA... pa će vidjeti da je ovaj čovjek ma kakav bio ipak čovjek s dušom i osjećajem za male ljude...", napisao je jedan komentator na Fejsbuku.

Negativnih komentara (još) nema, ali je moguće i da ih brišu. Jedan od korisnika je, doduše, napisao: "Bio bi dobar da se riješi lopova oko sebe".

Osim Fejsbuka, zanimljive reakcije pojavile su se i na Tviteru.


A dok je on u pritvoru, njegov profil na Fejsbuku prilično je aktivan. Osim što mu sa svih strana stižu poruke podrške onih koji su uvereni da je on najbolji gradonačelnik kojeg je Zagreb ikad imao, jutros je fotku objavio i neko ko očigledno ima pristup profilu.

Naravno, postoji nekoliko opcija: ili je objava bila nameštena unapred, pre nego što je juče krenula čitava akcija hapšenja ili je neko zaključio da bi u ovom trenutku bilo dobro da se objavi nešto što bi Bandića prikazalio u još jednoj "pozitivnoj situaciji", održavajući njegov PR na nivou, kao da se ništa nije dogodilo.

U svakom slučaju, objavljena je fotka koja Bandića prikazuje s buketom cveća, a uz nju piše: "U nedjeljno jutro cvijeće i kolači za suprugu Vesnu".

Izvor: index.hr

Pogledajte još